Helikopter jött a parkolóba

Tiszteletet érdemelnek a névtelen hétköznapi hősök

Heves Megyei Hirlap - - Megyei Körkép - M. Z.

PETŐFIBÁNYA Helikopter rotorjának hangja törte meg a település szombat délutáni nyugalmát. A gép alacsony magasságban tett egy kört, majd a község központjában, egy parkolóban landolt – tájékoztatta a nem mindennapi esetről a Hírlapot egyik olvasónk.

Lapunknak elmesélte, úgy tudják, hogy egy hölgyhöz riasztották a mentőket, aki azonnali orvosi ellátásra szorult. Azt is elmesélte olvasónk, hogy információi szerint a körzetben nem volt szabad mentőorvos, ezért a mentőszolgálat Budaörsről mentőhelikoptert küldött, amely húsz percen belül megérkezett, és a járművön szolgálatban levő orvos látta el a beteget. Megtudtuk: betegszállításra nem volt szükség, feltehetőleg a korábban kiérkezett mentőautó vitte el a beteget.

– Hozzátartozik az esethez, hogy a kollégáira várakozó pilóta az odacsődülő gyerekeknek és szüleinek mosolygós arccal válaszolt a kérdéseikre, betekintést adva nem mindennapi és igen fontos munkájukba. Ezért (is) tisztelet a mentőszolgálat munkatársának, hogy a megterhelő szolgálat során képes készséggel beszélgetni a jövő nemzedékével, azok nem kis örömére – zárta levelét olvasónk.

A mentőhelikopter egy parkolóban szállt le a községben

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.