Már pályázhatók a helyi bérlakások

Heves Megyei Hirlap - - Megyei Körkép - M. A.

GYÖNGYÖS Ennek a hónapnak egészen a negyedik hetéig, vagyis január 23-ig pályázhatók a bérlakások a Mátra alján fekvő településen – olvasható a gyongyos.hu-n.

A helyi önkormányzat tulajdonában lévő lakások, valamint nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérlésének a szabályairól, nemkülönben a lakbérek mértékének a megállapításáról külön önkormányzati rendelet szól a helységben. Ennek alapján a jelenleg is érvényes lakásigényléssel, valamint bérleti jogviszonnyal rendelkező városbeli polgárok számára hirdettek meg erre az esztendőre zártkörű pályázatot.

A pályázatokat – amelyeket egyébként a tervek szerint január 31-ig bírál majd el a városi képviselő-testület egészségügyi, szociális és lakásügyi bizottsága – a kiírás értelmében a polgármesteri hivatal jegyzői irodájának vagyonkezelő csoportjához kell a megadott időre benyújtani. Egy pályázó akár több lakásra is adhat be jelentkezést, a nyertes pályázó azonban a bérleti szerződést csupán egyetlen lakás bérletére kötheti meg a helyhatósággal. Feltétel továbbá az is, hogy a pályázatot a szükséges dokumentumokkal, illetve azok másolatával külön, zárt borítékban kell beadni a már említett helyre.

Annak is megvannak az önkormányzat által előírt szabályai, hogy eredményes pályázat esetén, a bérleti szerződés fennállása alatt, mit kell tennie a bérlőnek. Mindenekelőtt köteles életvitelszerűen a lakásban lakni. A lakásbérleti jogviszony összes időtartama egyébként még meghosszabbítás esetén sem haladhatja meg a hét évet. Mindemellett a bérleti díj rendszeres megtérítésén felül a bérlő kötelezettsége a különböző lakásfenntartási költségek, továbbá a rendeletben meghatározott külön szolgáltatásokhoz szükséges összegek megfizetése is. A részletes pályázati anyag megtekinthető a www.gyongyos.hu honlapon.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.