Óvodára, rendelőre költenének az idén

Heves Megyei Hirlap - - Megyei Körkép - G. R.

NAGYTÁLYA Két középületére is költene az idén az önkormányzat. Orosz József polgármester a Hírlapnak úgy fogalmazott: mindent megtettek azért, hogy álmuk, az óvoda és az orvosi rendelő felújítása megvalósulhasson. Előbbire harminchat-, utóbbira pedig tizenhatmillió forintot remélnek elnyerni a Területi Operatív Program (TOP) pályázatán.

A múlt század elején épült házban működő óvodába jelenleg 27 gyermek jár. Nekik szeretnének komfortosabb körülményeket biztosítani a nyílászárók cseréjével, a homlokzat külső szigetelésével. Hasonló munkák elvégzésére lenne szükség az orvosi rendelőben is.

– Addig sem áll meg az élet, amíg a pénzre várunk – tájékoztatott Orosz József. – A tavalyi évet immár harmadszor közösen búcsúztatta a község a falukarácsonyon egy birkavacsorával. Volt mit ünnepelni, hiszen a múlt év vége felé közeledve, a népház előtt büszkeségpontot avathattunk, rendbe tettük a környezetét, megújult az a tér. Arra várunk, hogy a tervezés, a reménykedés után az idén már nagyobb fejlesztésbe, építésbe is belefoghassunk, hiszen a TOP-os pályázatunkat már tavaly benyújtottuk – tette hozzá.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.