Futnak, dalolnak és ünnepelnek is az id、sek

Programokban gazdag jubileumi esztendőre készül idén megyénk két nyugdíjasszervezete is

Heves Megyei Hirlap - - Nyugdíjban - S. S.

HEVES MEGYE Összeállította idei első ülésén az éves programot a Bujdosó Sándorné vezette Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségének elnöksége – tudtuk meg az elnök aszszonytól, aki elmondta: ennek gerincét alkotja, hogy novemberben lesznek 25 évesek.

– Nagy ünnepséget szeretnénk rendezni, meghívni a külföldi testvérszervezeteinket is Erdélyből, a Kárpátaljáról, illetve Szlovákiából is. De a jubileumi esztendőben ugyanúgy megtartjuk a vers-, prózamondó versenyt, a dalost, a kórusok találkoznak Pétervásárán, viszünk csoportot Erdélybe is, a tengerpartra is. Az egészségőrző – korábban sportnapnak nevezett – nagyszabású rendezvényünk helyszínéül az idén a termálvölgyet szeretnénk választani. Most szervezzük az eseményt – fogalmazott Bujdosóné.

A szövetség elnöke örömmel újságolta, hogy a jubileumi évben 86 nyugdíjasklubjuk van megyeszerte, s domoszlói tagjuk, Molnár Endréné tavaly decemberben a Nyugdíjasok Országos Szövetségétől Díszoklevél kitüntetést kapott.

– A legutóbbi elnökségi ülésünkön őt is köszöntöttük ebből az alkalomból – tette hozzá a vezető, aki a Hírlap kérdésére elárulta, hogy az első idei programjuk a hagyományőrzők táncos találkozója lesz a Bartakovics Béla Közösségi Házban.

Programokban gazdag esztendőre számít Fűrész János, az Ezüstidő Szabadidős egyesület elnöke is. A véletlen úgy hozta, hogy 2017-ben ők is jubilálnak, tízévesek lesznek.

– A jubileumi évben szeretnénk ezt felülmúlni – jelentette ki az elnök, majd sorolta azokat a hagyományos programjaikat, amelyeket idén is megrendeznek. Mindjárt elsőként, február 18-án ismert egriek lépnek fel más szerepben, rá két hétre pedig az Agria Aut Arttal folytatják, amit immár kilencedik alkalommal tartanak meg.

– Idén ötödször rendezzük meg a nyugdíjasfesztivált a Flóra szállóban, ismét lesz gobelinkiállítás, és nem marad el a Szuper péntek sem októberben. Előadásaink fő vonulatát idén az 500 éves reformáció adja, de a Terror Házát is meglátogatjuk. Kenderesre is kirándulunk, ahol megemlékezünk Horthy Miklós halálának hatvanadik évfordulójáról. Lesz továbbá előadás az 1917-es világháborús eseményekről és a költészet napjáról is megemlékezünk, dr. Bagi István műfordító lesz a vendégünk – sorolta.

A nyugdíjasok számos dalosversenynek is részesei

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.