Motor téli tárolása

Nem érdemes kis időre sem beindítani

Heves Megyei Hirlap - - Szolgáltatás -

A motorokat hogyan kell télen szakszerűen tárolni úgy, hogy a tavaszi beüzemeléskor ne legyen gondunk?

Egyáltalán nem mindegy motorunknak, hogy zárt vagy szabad ég alatt vészeli-e át a mínuszokat. Motorkerékpárunk számára a lehető legjobb opció egy biztonságos, szellőzött, fedett, fűtött hely, ám ha egy fűtetlen, de fedett helyiség áll rendelkezésre, már az is nagy előny. Amennyiben se garázs, se semmilyen tárolási hely, próbáljuk meg legalább egy esővédett helyre állítani a motorkerékpárt, és takarjuk le ponyvával. Olyat válaszszunk, amely nem ereszti át a vizet és biztosít némi szellőzést, elkerülve az állandó páralecsapódást. Így a motor a lehető legkisebb károsodással vészelheti át a telet.

Ha a motor ki van téve a mínuszoknak és vízhűtéses, ellenőrizni kell a hűtővíz fagyáspontját, ellenkező esetben deformálódhatnak a víztároló közeg alkatrészei (hűtőrendszer, csövek, blokkfal), amik költséges utómunkálatokat igényelhetnek a tavaszi szezonkezdésnél.

A láncot gondosan tisztítsuk le, és lehetőleg fújjuk be láncspray-vel. A fényezett felületeket töröljük, kenjük át erre való, speciális felületkezelő pasztával. Érdemes az oldaltámasz forgóját, a fék- és kuplungkarok tövét, egyéb mozgó alkatrészeket, például bovdeneket is lekenni. Az alumínium és krómozott alkatrészek védelméről gondoskodjunk fémtisztító vagy krómpolírozó pasztával, ezáltal megóvjuk a fém felületét a káros, környezeti hatásoktól.

Mivel a motort akár több hónapig meg sem mozdítjuk, ez a gumi állagának nem tesz jót, mert egy ponton terheljük az abroncsot a jármű teljes súlyával. A motor felbakolásának lényege, hogy a kerekek és a rugók lehetőleg tehermentesítve legyenek. Ennek módjai: – állítsuk középsztenderre; – ha nincs a motoron középállvány, akkor célszerű egy motoremelő állványba beruházni, hogy ezzel tehermentesítsük a kereket, gumit. Szükség esetén bármivel aládúcolhatunk a motornak, a tehermentesítés érdekében;

– amennyiben nincs lehetőség felbakolásra, úgy mozgassuk meg, gurítsuk odébb havonta a motort, így nem egy ponton terhelődik majd a gumi tavaszig. A gumikat érdemes az ajánlott maximális nyomásra fújni, mert a hidegben a gumiabroncsban lévő levegő nyomásértéke csökken.

Érdemes kiszerelni az akkumulátort télire a leponyvázott, elrakott motorból (először a negatív, majd a pozitív sarut vegyük le!) esetleg fűtött helyen tárolni, havonta pedig feltölteni. A motorkerékpárnak kedvezőbb, ha szakszerűen le van ápolva és üzemen kívül vészeli át a téli időszakot, mint ha időnként – rövid ideig – beindítanánk.

Nemzeti Közlekedési Hatóság

A láncra is figyeljünk: tiszítsuk le, fújjuk be láncspray-vel

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.