Egyetemi skalpolás

A Leányka úton megcsúszott a listavezető MEAFC

Heves Megyei Hirlap - - Sport - Fenyves Balázs fenyo06@gmail.com

Parádés győzelemmel kezdte el a bajnokság alapszakaszának második felét az EKE-Eger-KOK férficsapata.

KOSÁRLABDA Amikor 0–10es állásnál még mindig csak az első kosaráért támadott az EKE-Eger-KOK, még nem sokan hittek benne, hogy a MEAFC elleni szomszédvári rangadó végén a hazaiak örülhetnek. Pedig így történt.

A csoportot fél távnál vezető miskolciak úgy érkeztek a megyeszékhelyre, hogy érvényesítve a papírformát, magabiztos győzelmet aratnak. Sokáig úgy is tűnt, ilyen forgatókönyv szerint alakulhat a meccs, különösen, hogy sérülés miatt Varga Imre viszonylag korán kivált a játékból. Aztán varázsütésre megváltozott az egyetemisták játéka. Tóth Zoltán igazi vezérként irányította a társakat, a palánk alatt pedig Csákvári Csaba nyújtott remek teljesítményt. Az utolsó negyed talán ennél szorosabbra nem is sikeredhetett volna, ám mivel az EKE játékosok szíve végig a helyén volt, a nagy küzdelem újabb komoly skalpot jelentett.

– Nagyon értékes győzelmet arattunk a listavezető ellen, egészen fantasztikus teljesítményt nyújtott a csapatom – nyilatkozta Váczi Péter, az egriek edzője. – Ebből mindenképp táplálkozni tudunk, ugyanis az éllovast legyőzni mindig hatalmas fegyvertény. Azzal már nem is szeretnék foglalkozni, hogy nem kezdődött jól a találkozó, mert később jött egy fordulópont, amiből mi jöttünk ki jól, és a folytatásban már higgadtan, taktikusan, szépen építkezve tartottuk előnyünket. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, ez a siker már az előző két mérkőzésünkön is érett.

Képgaléria: HEOL.HU

Tóth Zoltán (a labdával) igaz vezér volt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.