Az FSC-nél edz 、 páros vezényel

Házon belül oldja meg Janó Pál pótlását a füzesabonyi gárda

Heves Megyei Hirlap - - Sport - S. K.

KÉZILABDA Felmentették vezetőedzői tisztségéből Janó Pált. A szlovákiai szakember ősszel a Juhász 99-Füzesabonyi SC együttesét irányította, amely második a férfi NB II Északkeleti csoportjában. Janó decemberben a Mezőkövesdi KC NB I-es gárdájától is felkérést kapott az edzői feladatok ellátására, amit januárig a füzesabonyi feladatokkal párhuzamosan végzett.

– A kövesdi szerepvállaláással olyannyira megszaporodtak a tréner teendői, hogy a jövőben kevesebb figyelem jutna ránk, ebből következett a kenyértörés – indokolt a Hírlapnak Pásztor Gergely, az FSC szakosztályvezetője. – Távozott három szlovák játékos is, Dusan Olejar, Norbert Müller és Igor Rosocha is visszatér szülőhazájába. Számos szempont mérlegelése után úgy ítéltük meg, új útra lépünk, ami személyi áldozatokkal is járt.

A füzesabonyiak hátránya három pont a listavezető DEAC-cal szemben, az erőviszonyok ismeretében az FSC számára kevés esély mutatkozik a bajnoki cím megszerzésére. A vezetőség azonban arról nem tett le, hogy az első öt között végezzen a gárda.

– A Tamás Tamás, Hevér Tibor páros kezébe adjuk az edzői stafétát – közölte Pásztor Gergely. – Ambíciózus helyi fiatalemberekről van szó, akik a játék mellett vállalják a feladatot. Visszatérőként köszönthetjük Gulyás Leventét és Pásztor Pétert. A jövőben szeretnénk még nagyobb szerepet szánni junior korú tehetségeinek.

A füzesabonyiak felkészülési programjában idén is szerepel a hazai Farsang-kupa január 29-én.

Hevér Tibor (2) előbbre lépett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.