Gúnyolják vagy partner lesz a „night mayor”

Magyar Nemzet - Saturday - - Belföld -

Pont annyi hatásköre lesz a belvárosi szórakozóhelyek „éjszakai polgármesterének”, mint amennyi felelőssége – jelentette ki Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester lapunk kérdésére a napokban bejelentett kezdeményezésről. Ugyanis többtucatnyi vállalkozó, budapesti szórakozó- és vendéglátóhely működtetője egyesületet alapít Night Mayor Bud néven, s jövőre maguk közül éjszakai polgármestert választanának.

Tarlós István megjegyezte: „Vannak gyerek- meg diákpolgármesterek is, rá is így tekintek. Ha eljön hozzám bemutatkozni, biztos iszom vele egy kávét.”

Vattamány Zsolt, Erzsébetváros fideszes polgármestere szerint a „night mayor” nem tör az igazi polgármesterek székére. – Tárgyaltam a kezdeményezőkkel. Az éjszakai élet szószólójának mediátori szerepe lehet – mondta érdeklődésünkre Vattamány Zsolt, aki szeptember 26-ra hívja össze a VII. kerületi képviselő-testület rendkívüli ülését. A tanácskozáson a bulinegyedben tarthatatlanná vált állapotok megszüntetésére intézkedési csomagot fogadhatnak el.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.