Nem ingott meg a kormánypárt bizalma Simonkában

Magyar Nemzet - Saturday - - Címlap - HORVÁTH CSABA LÁSZLÓ– HUTTER MARIANNA

Bár Polt Péter legfőbb ügyész a közelmúltban ismertette, hogy Simonka

György kormánypárti képviselő cége közel egymilliárd forint kárt okozott a költségvetésnek, úgy tűnik, a Fidesz bizalma egyelőre nem ingott meg a politikusban. Sőt, a jelek szerint a Békés megyei képviselő jövőre is indulhat a párt színeiben az országgyűlési választáson. Kósa La

jos, a Fidesz leköszönő frakcióvezetője tegnap közölte: amíg az ügyészség nem kéri ki Simonka mentelmi jogát, addig ő választókerületi elnök, egyéni képviselő, és természetesen készül a kampányra. Kósa szavai alapján az összesen 973 millió forintos károkozás mellett az sem aggályos, hogy az ügyészség Simonka rokonai és cégei érintettségével folytat nyomozást. – Az ügyészek is tudnak mellényúlni – jelentette ki a politikus.

A Fidesz távozó frakcióvezetője a kormánypártok háromnapos, közös kihelyezett frakcióülésén tartott sajtótájékoztatót Velencén. Kérdésünkre Kósa Lajos közölte: azt lehet várni a Fidesz kampányától, amit egy jó detektívregénytől.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője viszont konkrétumokat is mondott, szerinte rövidesen döntés születhet a (kudarcot vallott) családi csődvédelem módosításáról, amely a könnyített törlesztési megoldás irányába mutathat.

Rárontottak a Ripostra a Jobbik emberei. Vona a testőrét küldte! – ezzel a címmel számolt be a kormányközeli bulvárlap arról, hogy az N1 TV munkatársai csütörtökön meglátogatták a szerkesztőségüket. A Ripost tájékoztatása szerint a Jobbik-közeli televízió munkatársai bűncselekményt elkövetve jutottak be a szerkesztőség épületébe. Az újság közlését a kormány befolyása alatt álló média szinte összes tagja átvette. Az eseményekről készült beszámolók egyetlen hibája, hogy igen távol áll attól, ami valójában történt. Az N1 TV ugyanis nyilvánosságra hoz- ta a látogatásukról készült vágatlan felvételt. Ebből kiderül, hogy az épületbe belépő tévéseket a bemutatkozás után gond nélkül felengedték a szerkesztőség recepciójához, tehát szó sem volt csalásról. A bulvárlap azon közlése sem volt helytálló, hogy a szerkesztőségi recepciónál szívós zaklatás történt volna. Az újságírók csak abban kértek segítséget, hogy beszélni tudjanak Ómolnár Miklós főszerkesztővel vagy egy újságíróval. Korábban ugyanis a Ripost olyan anyagokat közölt az N1 TV-ről, amely szerintük valótlanságokat tartalmazott. Tehát azt akarták tisztázni, miért hazudnak róluk, ám válasz helyett újabb félrevezető hírben számoltak be látogatásukról. A bulvárlap közölte, a garázda, félelemkeltő magatartás miatt feljelentést tesznek. (MN)

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.