Veszprém, Szeged: az első lépések

● A BL szezonnyitóján Nantes-ban új magyar irányítóval fogadják a Tisza-partiakat

Magyar Nemzet - Saturday - - Sport - ARDAY ATTILA

Némi túlzással a megalapítása óta vágyik arra Veszprém férfikézilabda-csapata, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját. 2014 óta sorozatban négyszer került be a négyes döntőbe, története során háromszor játszott a fináléban, de az arany hiányzik, egyre jobban. A hétvégén újabb BL-idényt kezd el, új edzővel, új kerettel, új reményekkel.

A korábbi trénerrel, Xavier Sabatéval voltak gondjai Renato Sulicnak, ezt a horvát médiában tette közzé a nyár elején. Ljubomir Vranjes érkezésével számára is új időszak kezdődött most, néhány héttel a 38. születésnapja előtt.

– Csak előre szeretnék nézni – mondta a Magyar Nemzetnek. – A négyes döntő a cél megint a BL-ben, ha ott vagy, már bármi megtörténhet. Nem véletlen, hogy az utolsó néhány évben majdhogynem outsider csapatoknak is sikerült győzniük, a Hamburgnak, a Flensburgnak, a Kielcének vagy a Vardar Szkopjénak. Tíz klub is elnyerheti a trófeát, talán a Paris Saint-Germain, a Kiel, a Barcelona és a Löwen a legesélyesebb.

Lékai Máté a Veszprém honlapján fejtette ki, hogy a nyári átigazolásokkal szerinte a PSG és a Kielce erősödött meg a legjobban, márpedig mindkettő a dunántúli csapat csoportjában szerepel. A kedvező továbbjutáshoz a csoport első két helyének egyikén kellene végezni, ehhez első lépésként győzelemre van szükség szombaton Celjében. Érdekes, amikor egy kapus sokgólos meccsre számít, mint Mikler Roland veszprem.hu oldalon:

– Gyors játékot kell folytatnunk mindenféleképpen. Biztosan a Celje is ezt fogja erőltetni ellenünk, így aztán gólzáporos összecsapást várok.

A Szeged ezúttal az A csoportból indul el azon a nagyon nehéz úton, amely története első BL-négyesdöntőjéhez vezet. Carlos Pastor szinte változatlan kerettel dolgozhat tovább, tavasszal Párizs jelentette a végállomást a negyeddöntőben. Most az első állomás szintén Franciaország, Nantes. a Handball-

– Sokan nem ismerik, pedig remek a kerete, kiválóan játszik, a PSG-nek a francia szuperkupa döntőjében esélye sem volt ellene – mondta a vasárnap esti házigazdáról Bánhidi Bence a Szeged honlapján.

A franciáknál a PSG számít a sztárcsapatnak. Az „ismeretlen” Nantes legismertebb fegyvere Kiril Lazarov, aki többek között veszprémi átlövőként is volt már BL-gólkirály. A nyáron Barcelonából költözött a Loire torkolatához, míg Faluvégi Rudolf Csurgóról. A most 23 éves irányítónak a tavalyi Eb-n Talant Dujseba- jev, az akkori magyar szövetségi kapitány még kulcsszerepet adott, Sabaté viszont kapitányként újra Lékai Máténak és Császár Gábornak adta a karmesteri pálcát. Faluvégi a nyilatkozatai alapján úgy érzi, sokkal pozitívabb, inspirálóbb közegbe került Nyugat-Franciaországban – ez alighanem a pályán is visszaköszön.

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK. A csoport: Szeged, Szkopje, Barcelona, Löwen, Nantes, Zágráb, Plock, Kristianstad. B csoport: Veszprém, PSG, Kiel, Flensburg, Kielce, Breszt, Celje, Aalborg.

FOTÓ: MTI/KOVÁCS ANIKÓ

Renato Sulic, a Veszprém beállósa szerint ha eljutnak a BL négyes döntőjébe, ott bármi megtörténhet

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.