Tengerentúliak tizenegye Európában

Magyar Nemzet - Saturday - - Sport - MN- ÖSSZEÁLLÍTÁS

Minden szempontból csak egyik honfitársunk örülhetett a csütörtök esti, lapzártánk utáni, kettős magyar érdekeltségű Európa-liga-csoportmeccsen. Az izraeli Hapóél Beér-Seva úgy verte 2-1re a svájci Luganót, hogy a hazaiaknál Korhut Mihály végig a pályán volt, a vendégeknél Vécsei Bálintot viszont nem is nevezték a meccsre. Egy másik magyar válogatott védőt is dicsérhetünk, Kádár Tamás lerántásáért járt egy büntető a Dinamo Kijivnek, ami a harmadik gólt hozta az albán Skënderbeu ellen.

Miközben az egyaránt vesztes Asztana Kleinheisler Lászlót, a Hoffenheim pedig Szalai Ádámot nélkülözte sérülés miatt, Dárdai Pál sem lehetett felhőtlenül boldog: gólmentes meccset játszottak a spanyol bajnokságban negyedik helyen álló Athletic Bilbaóval.

További két találkozóra érdemes még visszatekinteni: az Arsenal–Köln (3-1) mérkőzés egyórás csúszással kezdődött, mivel több ezer, jeggyel nem rendelkező vendégszurkoló gyűlt össze az Emirates Stadionnál, akik nehezen engedték be a kapukon azokat, akiknek volt belépőjük. Állítólag 20 ezer német utazott Londonba, holott csak 2900-nak volt jegye, s végül közülük is sokan az Arsenal-szurkolók közé keveredtek a vendégszektor helyett. Egy ideig volt mit ünnepelniük, mivel Cordoba 40 méterről ívelt a kimozduló Ospina kapujába, de aztán fordítottak az angolok.

A Vitoria Guimaraes–Red Bull Salzburg (1-1) összecsapás pedig azért emelendő ki, mert először történt olyan, hogy az Európa-ligában európai játékos nélküli kezdőcsapat fusson ki a pályára. A portugáloknál négy brazil, két kolumbiai, egy-egy ghánai, elefántcsontparti, perui, uruguayi és venezuelai focista kapott bizalmat.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.