Plakátháború: Mirkóczki hiába küzdött

Magyar Nemzet - Saturday - - Belföld - KATONA MARIANN

Hiába próbálta megakadályozni a Jobbik országgyűlési képviselője, lényegében a szeme láttára szedték le a kormányhivatal munkatársai – rendőri biztosítás mellett – a párt saját reklámtábláján lévő plakátját tegnap reggel Egerben.

Mirkóczki Ádám a Facebook-oldalán osztotta meg a videót, amelyen az látszik és hallatszik, hogyan próbálja meggyőzni a kormányhivatal alkalmazottját, hogy törvénytelen, amit tesznek. A hivatal ugyanis a kormánytöbbség által elfogadott plakáttörvényre hivatkozott, miszerint egy plakáthelyet csak listaáron lehet bérelni, és a bérleti szerződést nekik el kell küldeni. A Jobbik ugyanakkor nem bérelte a felületet senkitől, hiszen már a saját tulajdonuk

A Jobbik több plakátját eltávolították Egerben, a párt minden ilyen esetben bírósághoz fordul

az egész reklámeszköz. A helyszínre érkező rendőrparancsnokot is igyekezett meggyőzni Mirkóczki Ádám, hogy törvénytelenséghez asszisztálnak, ám az egyenruhás szerint nekik biztosítaniuk kell, hogy a kormányhivatal munkatársai tegyék a dolgukat.

Mirkóczki Ádám a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy több plakátjukat is leszedték Egerben, ők minden esetben bírósághoz fordulnak.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.