Megúszhatjuk a jövedéki adó emelését

● A magas olajárak miatt nem növekszik az utolsó negyedévben az üzemanyagok terhelése

Magyar Nemzet - Saturday - - Gazdaság - ILLÉS JÓZSEF

Valószínűleg az autósok ezúttal is éppen megússzák a drasztikus üzemanyagáremelést. Szinte bizonyos ugyanis, hogy októbertől nem nő az üzemanyagok árába épített jövedéki adó. Ennek oka, hogy az elmúlt három hónapban hordónként 50 dollár felett, 51,74 dolláros szinten alakult az Északi-tengerből kitermelt Brent olaj átlagára – tudtuk meg az Erste Bank olajipari elemzőjétől. Pletser Tamás elmondta: az év eddig eltelt időszakában 52 dollár körüli összegen lehetett venni a Brent olajat. Így éppen felette maradt a hazai jövedéki szabályozás által kijelölt kritikus szintnek.

A jövedéki törvény tavalyi módosítása szerint háromhavonta vizsgálja felül a kormány az adó mértékét. Ha a globális kereskedelem egyik legjelentősebb nyersolajkeverékének háromhavi átlagára 50 dollár alá esett volna, akkor október elejétől a benzin jövedéki adója literenként nettó öt forinttal, a gázolajé pedig nettó tíz forinttal növekedne. Így a motorbenzinnél ez az adónem literenként 120 forintról 125 forintra, a dízel esetében pedig 110,35 forintról 120,35 forintra kúszna fel. A nettó ötforintos jövedékiadó-emelkedés azonban a benzinnél a valóságban bruttó 6,35 forint, a gázolaj nettó tízforintos adóemelése pedig bruttó 12,7 forint tehernövekedést jelentene. A kormány ugyanis a jövedéki adót megterheli a 27 százalékos forgalmi adóval (áfa) is. Vagyis az adót adóztatja. Így az autósok jelentős mértékű áremeléssel szembesülnének, ha a kijelölt szintnél olcsóbb lenne a Brent átlagára.

Az üzemanyagok jövedéki adójából csak az első fél évben 291 milliárd forint folyt be az államkasszába, 22,1 milliárd forinttal több, mint tavaly az első hat hónapban. Benzinből és gázolajból az év első felében 2,75 milliárd litert tankoltak a kutakon, a forgalom több mint 100 millió literrel emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Az utolsó negyedévben pedig erősítheti a keresleti oldalt, hogy a gyengülő nemzetközi jegyzésárak hatására kisebb üzemanyagár-csökkenés várható. A gázolaj és benzin literenként az év végére akár 5-10 forinttal is olcsóbbá válhat a jelenleginél. A benzin átlagára manapság 349 forint, a gázolajé pedig 359 forint. Az autósok azonban literenként 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások hajtóanyagárai között.

Pletser Tamás arra számít, hogy idén az éves átlagár a Brent esetében 50-55 dollár körül alakul majd. Jövőre viszont azzal lehet számolni, hogy ennek a nyersolajfajtának a jegyzése hordónként 55-60 dollárra emelkedik. Ennek pedig az egyik legfőbb oka az lehet, hogy várhatóan számottevően erősödik világszerte az olaj iránti kereslet. Emellett az olajkitermelő országokat tömörítő kartell, az OPEC tagországai novemberi találkozójukon szinte bizonyosan úgy döntenek majd, hogy jövőre is meghosszabbítják a kitermelésük korlátozását az olajárak magasabban tartásáért, s ehhez a termelés-visszafogási megállapodáshoz továbbra is csatlakozik számos szervezeten kívüli exportőr is.

Az első fél évben az állam 291 milliárd forint jövedéki adót könyvelhetett el az üzemanyag-forgalom után

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.