Rosszban sántikált a maláj csatornafedél

Magyar Nemzet - Saturday - - Sport - BUCSY LEVENTE

El vagyunk kényeztetve idén. Nem elég, hogy Lewis Hamilton és Sebastian Vettel fordulatos csatáját hozza a száguldó cirkusz 2017-es esztendeje, minden futamhétvégének adódik valamilyen különlegessége. A Ferrari németje két hete Szingapúrban már épp arra készült, hogy az első rajtkockáról indulva visszavegye a brittől a pontverseny első helyét, amikor a start utáni pillanatokban saját csapattársa kigolyózta őt, így juthatott az egyre felszabadultabb mercedeses lélegzetvételnyi előnyhöz az évzáróhoz közeledve.

A malajziai történésekért idejében kell felkelnünk (időmérő szombat 11, futam vasárnap 9 órától), ugyanis a Hamilton által legkeményebbnek ítélt, 19. alkalommal megtartott sepangi versenyből nem lesz több – pénz beszél.

A mostani mezőny öt tagja is diadalmaskodott már itt, de a páratlan évek 2011 óta Vetteléi, a párosokat Alonso, Hamilton és Ricciardo osztották meg maguk közt, Räikkönen győzelmi emlékei kopottabbak, kilencévesek. Ami közös az említett urakban, hogy 50 fokban pácolódva, folyamatos folyadék-utánpótlás mellett is három kilót fogytak a másfél-két óra alatt.

A fogadóirodák hangyányival, de biztosabbra veszik Lewis Hamilton sikerét. A pénteki, balesetek miatt kurta edzés alapján még nem lehet következtetéseket levonni, és ha már izgalmakkal kezdtük, azzal is fejezzük be: egy billegő csatornafedlap bármikor falnak irányíthat bárkit az 5543 méteres csíkon. Erről Romain Grosjean tegnap óta tudna mesélni.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.