Soros: A gyűlölet a gyűlöletkeltők ellen fordul

● Orbán Viktor szerint az, hogy Navracsics nem tud „Soros-tervről”, a kormányt igazolja

Magyar Nemzet - Saturday - - Belföld - KATONA MARIANN

Egyáltalán nem tartja túlzásnak Orbán Viktor, hogy még a titkosszolgálatok is vizsgálni fogják azokat az egyelőre konkrétan meg nem nevezett szervezeteket, amelyek szerintük a „Soros-hálózathoz” tartoznak. A miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújában ezt azzal indokolta, hogy ezek nem nyilvánosan működnek, miközben befolyásolni akarják „az európai életet”. – Ők Brüsszelben azért dolgoznak, hogy a menekült-, migráns-, bevándorláskérdésben a Sorosékkal szemben állást foglaló magyar kormányt jogi eljárások büntessék meg – mondta, továbbra is konkrétumok nélkül. A műsorvezető közbevetette, hogy a brüsszeli szakbizottság (LIBE) egyébként is a magyar kormánnyal ellentétes véleményen van, nem kell ehhez Soros György is. Erre a miniszterelnök érdemben nem reagált. Inkább arról kezdett beszélni, hogy hazánkat több ügyben elítélték már, és kíváncsi volt rá, kik azok a személyek, akik közbenjártak.

Nem adott egyértelmű választ arra a kérdésre sem, hogy ha még Navracsics Tibor is azt mondta, nincs „Soros-terv”, akkor mégis kik lehetnek, akik együttműködnek a kormány által ellenségként kikiáltott rendszerrel. Orbán Viktor csupán úgy reagált: éppen ezt kell megtudni. Kifejtette, hogy „ez a rendszer egy nagy, központi alapítványból van finanszírozva”, ami pedig Soros Györgyhöz köthető. A nemrég kiszivárgott, DC Leaks elnevezéssel ismertté vált iratokra hivatkozott, amelyekben szerinte az olvasható, hogy „egy bizonyos cél érdekében, például Magyarország elítélése érdekében, vagy magyar politikusok személyes lejáratásának érdekében mozgatják ezeket a hálózatokat”.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s elnöke szerint ugyanakkor a titkosszolgálatok nem válhatnak a „Fidesz gyűlöletpropagandájának eszközévé”. Molnár Zsolt úgy tájékoztatott, számtalanszor felszólították már a kormányt, ha a civil szervezetek részéről vannak Magyarország nemzetbiztonságának aláásására irányuló törekvések, azokat tárják a bizottság elé. – A kormány évek óta lejárató kampányt folytat a civil szervezetekkel szemben, de még soha egyetlen vád tekintetében sem szolgáltak bizo- nyítékokkal – tette hozzá. Eközben a kormány által első számú ellenségként kikiáltott Soros György az Élet és Irodalom e heti számában közzétett írásában a száz éve született Vásárhelyi Miklósra emlékezve azt elemezte, hogy „a gyűlölet szítása veszélyes fegyver”. „Egy idő után a gyűlölet mindig a gyűlöletkeltők ellen fordul”, hiszen „Nem innen vezet az út abba a jobb, igazabb, szabadabb, emberibb világba, amiért Vásárhelyi Miklós olyan sokszor, látszólag reménytelen helyzetben is, olyan sokat tett” – írta. Soros György azt is megemlíti Vásárhelyi Miklósról: igazi hazafi volt, aki nem szűk ideológia alapján döntött a támogatásról, hanem az egész közösséget, a köz javát akarta szolgálni, és az ő irányítása alatt a magyar Soros-alapítvány volt a legeredményesebb a Nyílt Társadalom Alapítványok közül. „Támogatott olyanokat is, akik később ellene, a végre megszerzett demokrácia ellen uszították” – jegyezte meg az üzletember.

Magyarország elítélése vagy magyar politikusok lejáratása érdekében mozgatnak hálózatokat ORBÁN VIKTOR:

A milliárdos Vásárhelyi Miklósra emlékezve írta, a gyűlölet szítása veszélyes fegyver SOROS GYÖRGY

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.