Szüleit gyilkolta meg egy férfi Sopronban

Kalapáccsal várta a kiérkező rendőröket az őrjöngő gyanúsított

Magyar Nemzet - Saturday - - Belföld - MOLNÁR RICHÁRD

Holtan találtak a rendőrök egy idős nőt és férfit péntek reggel soproni lakásukban, a helyszínen egy 42 éves férfit állítottak elő emberölés gyanújával. Később megerősítették a sajtóhíreket, amelyek szerint a feltételezett elkövető a szüleit gyilkolta meg. A rendőrök egy fenyegetőző férfi miatt érkeztek ki a lakáshoz, és az ingatlan átvizsgálásakor találták meg a két holttestet. Az eddigi nyomozati adatok szerint a pszichiátriai kezelés alatt álló férfi bántalmazta a szüleit, ebbe a helyszínen belehaltak. A gyilkosság egy panelház harmadik emeleti lakásá- ban történt. Először a tűzoltók próbáltak bejutni a lakásba, de sikertelenül, mert a férfi kalapáccsal fenyegetőzött. Ekkor érkeztek meg a rendőrök. Az egyik szemtanú kiabálást, csörömpölést és üvegtöréseket hallott; szerinte a bútorokat verhette szét a férfi. Hozzátette, a rendőrök valamilyen eszközt dobtak be a lakásba, hogy el tudják fogni az őrjöngőt. A rend- őrségi fotókon dulakodás nyomai, szétszórt ruhaneműk, felborított, összetört bútorok láthatók.

A Kisalföldnek nyilatkozó szomszédok elmondása szerint rendes családról van szó, és a fiún sem látszott, hogy pszichiátriai beteg. A szomszédok szerint „jókat lehetett vele beszélgetni, illedelmes volt, és semmi előjele nem volt a tragédiának”.

Ebben az évtizedben számos hasonló családi tragédia történt Magyarországon, az elkövetők rendszerint pszichiátriai kezelés alatt álltak, illetve arra szorultak. 2015. március 30-án egy véres ruhájú férfit fogtak el a rendőrök Buda- pest belvárosában. Saját maga tett bejelentést a rendőrségi segélyhívó számon azzal, hogy megölte a szüleit. A 34 éves férfi nem élt együtt szüleivel, de rendszeresen ivott, és gyakran kért pénzt tőlük, általában ezért látogatta meg őket.

A legismertebb, egyben legkegyetlenebb családi gyilkosság 2012-ben történt a Fejér megyei Kulcson. A tett idején 24 éves férfi késsel, többszörös szúrásokkal gyilkolta meg édesapját, nagyszüleit és bátyját, anyját és nővérét pedig megsebesítette. A többi rokonával eredetileg az emeleti ajtó kilincsébe vezeti árammal akart végezni. A férfit húszévi kényszergyógykezelésre ítélték.

Először a tűzoltók próbáltak bejutni a lakásba, de sikertelenül, mert a férfi kalapáccsal fenyegetőzött

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.