Újabb feladatok várnak Balog Zoltánra

Magyar Nemzet - - Belföld - HUTTER MARIANNA

A stratégiai és gazdasági után kedden családügyi kabinetet is alakított a kormány. Ennek feladata a Magyar Közlöny hétfői száma szerint „a kormányzati előterjesztések, a kormányzati fejlesztési programok, a kormányzati szakpolitikai stratégiák, valamint a központi költségvetésről szóló törvény tervezetének népesedés- és családpolitikai szempontból való vizsgálata és véleményezése” lesz, ezenkívül a családpolitikai intézkedések folyamatos vizsgálata, illetve javaslattétel „egyes népesedéspolitikai szempontból fontos jelenségek vizsgálatára”.

Balog Zoltánra, az emberi erőforrások miniszterére bízzák az új kabinet vezetését. Tagjai: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Lázár János kancelláriaminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Trócsányi László igazságügy-miniszter és Rogán Antal kabinetminiszter.

A testület ülésére rajtuk kívül állandó jelleggel meghívják Novák Katalint, a humántárca család- és ifjúságügyért, valamint nemzetközi ügyekért felelős államtitkárát, aki a kabinet titkári feladatait látja el.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.