Marad házi őrizetben M. Richárd

Magyar Nemzet - - Belföld - LÁNDORI

Helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék az elsőfokú bíróság döntését, így házi őrizetben marad M. Richárd, aki a gyanú szerint jogosítvány nélkül halálos balesetet okozott egy nagy értékű sportautóval május közepén a Dózsa György úton. Szemtanúk szerint Mercedese nagy sebességgel rohant bele egy Citroënbe, ami emiatt egy buszmegállóba csapódott, a benne ülő két férfi pedig meghalt.

M. Richárd vérében nem, vizeletében viszont találtak kokainfogyasztásra utaló nyomokat, eszerint a balesetkor nem volt bódult. Korábban a férfit a kecskeméti maffiaperben elítélték, eljárás folyt vele szemben korrupt rendőrökkel kapcsolatban, és sajtóhírek szerint ő üzemeltet egy éttermet, amelynek tulajdonosa külföldre menekült halálos fenyegetések elől. Az egyik ügyben azzal a K. Konráddal együtt volt érintett, aki Rogán Antalt (Fidesz) kísérte testőrként egy csepeli fórumon. A miniszter viszont egy interjúban M. előzetes letartóztatásba helyezését sürgette.

A bíróságok úgy találták, a szökés veszélye nem áll fenn, így a legszigorúbb kényszerintézkedés nem indokolt. Előzőleg ugyan a rendőrség őrizetbe vette M. Richárdot, de a férfi fogda helyett a Péterfy-kórház belgyógyászati osztályára került, egy számára kiürített kórterembe, régebbi betegsége okán – írta a Bors. M. Richárdot Eva Rezesová korábbi ügyvédje védi.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.