Panaszkodnak a taxisok a pénztárgépekre

● A kötelező készülékek gyakran elromlanak, javításuk pedig olykor több hétig is eltart

Magyar Nemzet - - Gazdaság - HORVÁTH ATTILA

Semmit sem javult a helyzet, sajnos minden tizedik készülékkel állandó problémáik vannak a kollégáknak, folyamatos szervizre szorulnak az eszközök – mondta lapunknak az Országos Taxisszövetség elnöke. Metál Zoltánék ágazatában január 1-jével kellett kötelezően bevezetni a kasszákat, de azóta is folyamatosak a gondok. A problémákat a kamarákon keresztül is jelezték a Nemzetgazdasági Minisztériumnak és a Nemzeti Adóés Vámhivatalnak, de úgy látszik, senkit sem érdekeltek a meglátásaik. Leginkább szoftveres problémák vannak az elnök szerint, de az adóhivatal erre az észrevételre sem reagált. Így kénytelenek a sokszor hetekig tartó javítási időszak alatt kézzel írt nyugtát adni, a hatalmas online kasszát pedig elhelyezni valahol az autóban, ezt viszont több típusban továbbra is nehéz megoldani.

– Hiába garanciásak a készülékek, nincs belőlük csere, többször és többen jártak már úgy, hogy akár egy hónapra is gépek nélkül maradtak, ezért kénytelenek voltunk kézzel írt bizonylatot átadni. Ezeket húsz évvel ezelőtt, a nyugtaadós taxiórák bevezetése előtt alkalmaztuk. Az idő telik, januárban lejár az egyéves garancia a kasszákra, utána pedig még mi sem tudjuk, hogy milyen javítási költségekkel kell kalkulálnunk ilyen esetekben – hangsúlyozta Metál Zoltán.

Mint megírtuk, országszerte mintegy 23 ezer új vállalkozónak kellett beszereznie az online kasszákat január első napjáig. Köztük voltak a taxisok mellett a járműszervizek és az alkatrész-forgalmazók, a pénzváltók, a plasztikai sebészek, a konditermek, diszkók, ruhatisztítók üzemeltetői és a masszőrök is. Úgy tudjuk, a taxisok mintegy 80 százaléka szerezte be az eszközt, de a maszszőrök közül például csak minden ötödik. Azoknak pedig, akiknek nincs online pénztárgépük, számlát kell adniuk, és havonta tételes bevallást kell készíteniük, amelyet be kell nyújtaniuk az adó- hatóságnak. Ahogy korábban már többször beszámoltunk róla, hamarosan az étel- és italautomaták üzemeltetőinek is be kell szerezniük olyan berendezést, amely online összeköttetést teremt az adóhivatallal. A rendszert a Magyar Posta fogja üzemeltetni, a készülék megvásárlására kötelezettek pedig anyagi segítséget kapnak a beszerzéshez. Ennek ellenére a szakmában úgy vélekednek, az intézkedés hatására az automaták jelentős részét nem fogják továbbüzemeltetni a tulajdonosaik.

Ahogy minden őket érintő téma alkalmával, ezúttal is kerestük a gazdasági tárcát és az adóhatóságot. Arra lettünk volna kíváncsiak, eddig hány ellenőrzést tartottak, és a vizsgálatok milyen eredménnyel zárultak. Továbbá ha valakinek elromlik a 150-180 ezer forintba kerülő online pénztárgépe, mit kell tennie ahhoz, hogy továbbra is szabályosan dolgozhasson. Lapzártánkig sem a hatóság, sem a tárca sajtóosztályától nem kaptunk választ egyik kérdésünkre sem.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.