Testkamerát kaphatnak a BKV-ellenőrök

Magyar Nemzet - - Belföld -

Módosítja üzletszabályzatát a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a cég honlapján nyilvánosságra hozott tervezetet mától két héten át véleményezni is lehet. Az indoklás szerint a változtatást a múltban szerzett tapasztalatok, illetve a közreműködő leányvállalatok feladatelosztása teszi szükségessé. Az új szabályok között már szerepel az online értékesítési szolgáltatás, a jegyellenőrök testkamerával történő felszerelésének lehetősége, a kutyaszállítás és annak feltételei, a panaszkezelés jogszabályi változásainak átvezetése, valamint a BKK agglomerációs autóbusz- és HÉV-vonalakkal összefüggő feladatainak szabályozása is. A javaslatra a BKK a közzétételt követő 15 napban várja a hozzászólásokat, javaslatokat, majd közzéteszi az új üzletszabályzat tervezetét.

Mint ismert, a BKK július közepén indult, ám egy nap alatt megbukott online jegyrendszerén súlyos biztonsági rések maradtak, így – bár ezt sokáig tagadták

– kívülről hozzá lehetett férni vevők által megadott személyes adatokhoz. A fejlesztő T-Systems Magyarország azt ígérte, hogy őszre elkészül a továbbfejlesztett, magas színvonalú új online jegyértékesítési rendszer, amelynek növelik a teherbírását és a támadásokkal szembeni ellenálló képességét is. (MN)

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.