A feloszlatásra is felkészült Vona Gábor

Magyar Nemzet - - Címlap - MUNKATÁRSUNKTÓL

Megvonhatják a Jobbik állami támogatását, vagy akár be is tilthatják – mondta a Magyar Nemzetnek adott videointerjújában Vona Gábor pártelnök. A politikus szerint a két intézkedés szinte ugyanaz, hiszen ha egy párttól a kampány előtt elveszik a forrásait, nem tud részt venni a választáson. Az ügyészségi eljárással kapcsolatban azt mondta, hogy A tanú című filmben érzi magát, mert mintha „már az ítéletet is meghozták volna”.

A politikus a HVG ma megjelenő számában is beszél e témáról. Úgy fogalmazott, hogy valószínűleg zavargásokhoz vezetne, ha a bíróság a választás előtt betiltaná a pártot.

A Jobbik elnöke azt is elmondta, egyelőre nem hív utcára senkit, ugyanakkor szerinte nem kizárt, hogy előállhat olyan pillanat, amikor – attól függetlenül, hogy ő mondja vagy sem – az emberek utcára fognak menni.

Vona nem árult el semmit arról, hogyan élnék túl a támogatás megvonását, azt viszont ígérte, ha Simicska Lajostól vagy bárki mástól bombaként robbanó információhoz jut, azonnal elmondja.

A Jobbik plakátvásárlási terveit egyébként átmenetileg megakasztotta a kormányhivatalok akciója. A párt plakátjait ugyanis az ország több pontján lekaparták arra hivatkozva, hogy nem tettek eleget a nyáron elfogadott jogszabálynak. Ebben kimondták, hogy költségvetési támogatásban részesülő szervezetek – így a pártok is – csak úgy hirdethetnek, ha a tavalyi évnek megfelelő listaárakon teszik. A Jobbik azonban megvásárolt 1100 plakáthelyet, így pedig már nem vonatkozik rá ez a törvény. Szeptember végén lapunkkal azt közölték, hogy újabb reklámfelületeket vásárolnának, és erről már tárgyalnak is cégekkel, valamint magánszemélyekkel is. A párt ismételt érdeklődésünkre viszont már arról számolt be, hogy egyelőre nem írtak alá újabb szerződéseket. – A kormányhivatalok törvénytelen, minden jogszabályi alapot nélkülöző fellépése miatt egyelőre nem írtunk még alá újabb reklámeszközök vásárlására vonatkozó szerződést, de több tárgyalás is folyamatban van – írták.

A Jobbik korábban azt is jelezte, hogy a megvásárolt plakáthelyeket csak maguknak tartják fenn. – Tekintettel arra, hogy reklámeszközeinket kampányeszközként használjuk, azokat nem kívánjuk mások számára bérbe adni – közölték.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.