Házi őrizetben kisbabát cigarettáztatott

Magyar Nemzet - - Belföld - LÁNDORI TAMÁS

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés kísérletével vádolja az ügyészség azt a 24 éves férfit, aki – miközben egy másik bűncselekmény miatt házi őrizetben volt – cigarettát adott 18 hónapos unokahúga szájába. Tettére azért derült fény, mert az elkövető annyira büszke volt ötletére, hogy okostelefonjának segítségével a jelenetet élő videón osztotta meg ismerőseivel.

Az égő cigarettát több alkalommal a kislány szájába tette, miközben a gyermeket kitartóan arra biztatta, hogy a füstöt „tüdőzze le”. Ez ellen a gyermek tiltakozott, fintorgott, és mindkét kezével hadonászó mozdulatokat tett.

A gyermek 22 éves anyjával szemben – aki mindezt tétlenül végignézte – kiskorú veszélyeztetésének bűntette a vád. A nő a többi jelenlévővel együtt szórakoztatónak tartotta testvére tettét, meg sem próbálta megakadályozni. A videó később bárki számára elérhetővé vált a Facebookon, sokakhoz el is jutott, így széles körben jelentős felháborodást váltott ki.

A vádirat leszögezi, ha a kisgyermek a cigarettába akár csak egyetlen alkalommal is beleszívott volna, „úgy a légcsövébe, illetve a tüdejébe kerülő dohányfüst akár nyolc napon túl gyógyuló hörgőgörcsöt, asztmás rohamot válthatott volna ki nála”, illetve hadonászó mozdulatai miatt az égési sérülések reális veszélye is fennállt. E sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető – fejtették ki, miért tartják indokoltnak a minősített testi sértés kísérletének megállapítását. A férfi egyébként jelenleg egy másik ügyben előzetes letartóztatásban van. Azt nem közölték, hogy elmeorvosi vizsgálatát indítványozzák-e.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.