Korlátozások az Etele útnál

● Hétfőn kezdődik az 1-es vonal hosszabbítása ● A BKK sem akar hét végi metrópótlási káoszt

Magyar Nemzet - - Címlap - SZABÓ ZSOLT

November 13-án, hétfőn megkezdődnek Újbudán az 1-es villamos több mint egy évig tartó meghosszabbításának munkálatai – közölte a Magyar Nemzettel a Főpolgármesteri Hivatal. Budapest leghosszabb villamosvonala így 2019 elejétől a jelenlegi Fehérvári úti végállomás helyett az Etele térig szállítja majd az utasokat. Addigra a közlekedési csomópont is elnyeri végleges formáját: itt futnak majd össze a kelenföldi vasúti és buszpályaudvarra érkező járatok, amelyekről azonnal a 4-es metróra, az Etele térig közlekedő budapesti autóbuszokra, illetve a budai fonódó villamoshálózatnak a teret érintő járműveire lehet átszállni.

A több mint 8,6 milliárd forintos beruházás jelentős részét uniós forrásokból valósítja meg a főváros. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) lebonyolítóként egy jelentősen elhúzódott közbeszerzési eljárás végén a Colas Alterra, valamint a Siemens konzorciumával kötött kivitelezési szerződést.

Az új, 1,7 kilométeres villamospálya kiépítéséhez ki kell vágni, részben át kell ültetni az Etele út több mint kétszáz fáját. A városháza szerint azonban a növényeket duplán pótolják a XI. kerület más részein. Emellett felújítják a környező zöldfelületeket, kialakítanak egy kétsávos kerékpárutat, megújítják az Etele teret, és a pesti oldalon pótolják a korábban elmaradt 1,6 kilométernyi pályaszakasz rekonstrukcióját is.

A munkálatok miatt most vasárnaptól forgalomkorlátozásokkal, lezárásokkal, parkolási tilalmakkal, buszjáratok elterelésével számolhatunk. A jövő héttől Budán is torlódások lehetnek, akárcsak Pesten, a 3-as metró felújítása miatt. Bár a metrópótlás hétfőn káosz nélkül kezdődött meg, az Index tegnap arról írt, hogy „nem tudják tartani a menetrendet a metrópótló buszok”. Cikkük szerint a helyszíni számlálások és a BKK Futár GPS-alapú adatai azt mutatják: reggel 7 óra 40 percig még csak 2-3, azután már 25-30-40 percet is késnek a buszok.

Mindezt visszautasította lapunk megkeresésére Dabóczi Kálmán, a BKK ve- zérigazgatója. Elmondta: az első nap után is tartani tudják a pótlójáratok átlagos 45 másodperces menetsűrűségét, igaz, van, amikor 20 másodpercenként, s van, amikor több mint egypercenként indítják a járatokat. – Készülünk a hétvégére, hogy a múlt héten tapasztalt torlódásokat elkerüljük, például tartalék járművek beállításával, a jelzőlámpák hangolásával – mondta Dabóczi Kálmán.

Közben a legújabb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint csütörtöktől ismét kinevezték közlekedési infrastrukturális fejlesztésekért felelős kormánybiztossá Homolya Róbertet, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárát. Egyik új feladata lesz az állami nagyberuházásokhoz kapcsolódó, a fővárost is érintő közlekedésfejlesztések koordinálása. Tarlós István főpolgármester lapunknak üdvözölte a döntést. Kiemelte: a fővárosi önkormányzat beruházásaiba a kormánybiztos nem szól bele, viszont elkerülhetők lesznek az olyan egyeztetési problémák, mint legutóbb a Galvani híd tervezésekor; azt a munkát emiatt nemrég le kellett állítani.

Tarlós István: A közlekedésfejlesztési kormánybiztos az önkormányzati munkákba nem szól bele

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.