Sport-rekreációs központ épülne a kórházban

A legismertebb fejlesztés a gyermekosztályt mesevilággá varázsoló Csemetedoki projekt volt

Petofi Nepe - - MEGYEI KÖRKÉP -

Szombat este tartották a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány bálját, közkeletű nevén az orvosbált. Annak idején a rendezvény azzal a céllal indult el, hogy a főtámogatók, partnerek felajánlásaiból és a jegyeladásokból származó bevételt valamilyen előre meghatározott fontos célra fordítják, amellyel a betegek gyógyulási esélyeit és a kórház dolgozóinak munkakörülményeit lehet javítani.

Ilyen fejlesztés volt a gyermekosztályt mesevilággá varázsoló Csemetedoki projekt: a falakra a Magyar népmesék sorozat és Vízipók-csodapók rajzfilmek figurái kerültek, a betegszobákban pedig speciális fény- és hangtechnikát is kiépítettek. Ugyancsak használtak báli bevételt 2015 tavaszán egy nagy értékű laparaszkópos torony megvásárlására, amelynek köszönhetően az általános sebészeten csökken a műtéti várólista, az ápolási napok száma és lerövidül a betegek felépülési ideje. Részben az alapítványi bál során összegyűlt összegből tudott a kórház beszerezni kézi műszereket és olyan speciális székeket, amelyeket az onkológián, a sürgősségi betegellátó osztályon és a neurológián az infúziós terápiához tudnak használni.

A mostani bál bevételéből egy, a kórház területén épülő sport-rekreációs központ projektjét indítanák el, amelyet a kórházi dolgozók használhatnának. A központ rendezvényeknek is teret adna, mellette sportpályák épülnének. Dr. Svébis Mihály főigazgató bejelentette: 1 millió forintot a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumnak ajánlanak fel. A tragikus olaszországi buszbaleset áldozataira egyperces néma csenddel emlékeztek a résztvevők. A főigazgató hozzátette: mindennap találkoznak a halállal, mégis döbbenten állnak az értelmetlen halál előtt.

A Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány bálját, vagyis az orvosbált a Sheraton hotelben tartották

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.