F kapitányi elismerés az életment rend rnek

Petofi Nepe - - MEGYEI KÖRKÉP -

A halasi rendőrkapitányság állományából hárman is kiérdemelték a belügyminiszter és az országos rendőrfőkapitány elismerését. Pintér Sándor belügyminiszter és Papp Károly országos rendőrfőkapitány 94 rendőrt részesített elismerésben és jutalomban.

A balotaszállási körzeti megbízottnak egy 57 éves asszony köszönheti az életét. A Bíró Szabolcs főtörzsőrmester a hozzá érkezett segélykérést követően felkereste az egyedül élő nőt a tanyáján, ahol a környéken élőknek az tűnt fel, hogy napok óta nem füstöl a ház kéménye és az aszszonyt sem látták. Az asszony azért nem tudott begyújtani, mert nedves volt a tűzifa, de rendes kályhája sem volt, ezért nagyon átfázott a kihűlt házban. A főtörzsőrmester azonnal értesítette a település polgármesterét, akivel közösen segítettek az asszonynak. Kályhát és tűzifát vittek a tanyára, ezzel megmentették a nő életét.

Az ORFK Teve utcai székházában megtartott rendezvényen Papp Károly országos rendőrfőkapitány azt hangsúlyozta, hogy a jutalmazott rendőrök szakszerű, emberséges intézkedéseikkel a rendkívüli hideg időjárás következtében életveszélybe került embereknek segítettek gyors és humánus intézkedéseikkel.

Az elismerésben részesített rendőrök között van a halasi kapitányság két kiemelt nyomozója is. Botka Erik és Kis Péter egy karácsony előtti autólopási ügyet derítettek fel a bejelentést követő pár óra alatt. A tompai határátkelő közeléből loptak el egy Toyota mikrobuszt, a rakterében lévő több millió forint értékű szerszámokkal. A lopással gyanúsítható K. György csuklóján néhány órával később már kattant is a bilincs a két nyomozó eredményes felderítésének köszönhetően.

Az asszony azért nem tudott begyújtani, mert nedves volt a tuzifa.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.