Nyílt napot rendeztek a Pallasz egyetemen

Petofi Nepe - - MEGYEI KÖRKÉP -

Február 15-ig jelentkezhetnek az idén érettségiző diákok a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A Pallasz Athéné Egyetem négy kara tegnap nyílt napot rendezett azoknak a középiskolásoknak, akik még nem döntöttek arról hol, melyik felsőoktatási intézményben is folytassák tanulmányaikat. Kecskeméten az egyetem műszaki karán dr. Kovács Lóránd dékán nyitotta meg a rendezvényt a nagy előadóban.

Több száz diák és szüleik hallgatták az intézmény vezetőjének az ismertetőjét aki hangsúlyozta, hogy a műsza- ki kar nagy hangsúlyt fektet a duális mérnökképzésre. Ma már 70 céggel állnak szoros képzési kapcsolatban.

A tegnapi nyílt napra másfél tucat olyan cég jelentkezett be, amelyek részt vesznek a GAMF Műszaki és Informatikai Kar duális képzési rendszerében. Köztük volt a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. az Andritz Kft. az Antolin Hungary Kft. a Magyar Nemzeti Bank és más vállalatok is.

A diákok megismerkedhettek a tanszékek oktatóival, akik a náluk folytatott kép- zésről tartottak tájékoztatót, beszélgethettek a kiállító vállalatok képviselőivel, akik a cégeiknél folytatott termelést ismertették. Szétnéztek az egyetem laborjaiban.

Adékánlapunknakelmondta, hogy a karon 2100 hallgató tanul, ha minden egyes helyet betöltenének a sikeresen felvételizők ősszel, akkor legalább ezer új diák képzését kezdhetnék el szeptembertől. Tapasztalata szerint a duális képzésre jelentkező középiskolások magasabb pontszámokkal kerülnek be az egyetemre, jól megállják a helyüket. Megemlítette azt is, a kar tervbe vette, hogy a középiskolákkal közös projekt keretében fogja népszerűsíteni a természettudományos tantárgyak tanulását.

A tegnapi nyílt napra a megyeszékhely 50–60 kilométeres körzetéből várták az érdeklődőket, akik a műszaki kar aulájában egy 120 oldalas kiadványt vehettek a kezükbe. A jövő(d) a tét című kézikönyvben a Pallasz Athéné Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai, a Gazdálkodási, a Kertészeti és Vidékfejlesztési, és a Pedagógusképző Karok ismertetőjét olvashatják az érdeklődők.

Bemutatkoztak a duális képzésben részt vevő cégek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.