Taktikai képzés polgár röknek

Kommunikációs tanácsokat is kaptak az oktatáson

Petofi Nepe - - MEGYEI KÖRKÉP -

Öt település – Csólyospálos, Jászszentlászló, Kiskunmajsa, Kömpöc és Szank – polgárőrei számára immár negyedik alkalommal tartottak szakmai továbbképzést.

– Az önkénteseknek a halasi rendőrkapitányság hivatásos állományának tagjai adtak baleset-megelőzési tanácsokat, melyek alkalmazásával mi is tehetünk a balesetek megelőzéséért. Láthattunk olyan videókat, amik borzasztó karambolokról készültek. Kaptunk olyan taktikai tanácsokat is, amiket szolgálat közben hasznosíthatunk – számolt be az összejövetel- ről Bera Tamás járási koordinátor, a kiskunmajsai polgárőrség vezetője.

Mint megtudtuk: katasztrófavédelmi szakemberek is tartottak előadást a vészhelyzetek megelőzéséről és az esetleges katasztrófák bekövetkezte utáni teendőkről. Ágó Tibor helyi körzeti megbízott a település közbiztonságáról és a jelentősebb bűncselekményekről számolt be. G. Kovács Gábor alezredes, a majsai rendőrőrs vezetője pedig a térségben előfordult szabálysértések és bűncselekmények említésével a büntető törvénykönyv polgárőrökre vonatkozó részeit ismertette.

A polgárőrök szolgálatuk során hasznosíthatják az elhangzottakat

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.