Baloldali összefogás: mindenki mindenki ellen

Petofi Nepe - - KÜLFÖLD-BELFÖLD -

Az MSZP elnöksége éppen hogy beállt Botka László baloldali miniszterelnök-jelöltsége mögé, a Demokratikus Koalíció (DK) máris nekiment Szeged szocialista polgármesterének. Persze már Botka is közölte, nem szívesen látná Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét az általa sürgetett közös listán.

A DK-hoz közeli Nyugatifény. blog.hu nem okozott különösebb meglepetést, hogy felmérése épp Gyurcsányt hozta ki a legalkalmasabb jelöltnek. Gréczy Zsolt DK-szóvivő a Magyar Időknek hazugságnak nevezte, hogy ők működtetnék a Nyugatifény blogot – ezt egyébként Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke hozta nyilvánosságra, amikor megelégelte a blog vele éspártjávalkapcsolatostámadó írásait. Egyébként – tette hozzá a szóvivő – várják Botka jelentkezését az egyeztetésekre.

„Semmiféle blog állításait nem kívánjuk kommentálni” – ezt már Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke mondta a lap kérdésére. Hangsúlyozta: az MSZP elnöksége teljes felhatalmazást adott Botka Lászlónak a tárgyalások lefolytatására a baloldalon, csak ezek lezárulta után értékelik nyilvánosan a helyzetet.

Mindeközben az Együtt elnöke is közölte, hogy nem kérnek az MSZP miniszterelnök-jelöltjéből. Az LMP pedig Gyurcsány jelöltségét utasítja el.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.