Mégsem volt defekt

Tiltanák az éjszakai utazást az iskoláknak

Petofi Nepe - - CÍMLAP - Tarnóczy Orsolya kozpontiszerkesztoseg@mediaworks.hu

MAGYARORSZÁG A hatóságok mégsem találtak defektre utaló nyomot a veronai szerencsétlenségnél. A bizonyítékok nagy része sajnos megsemmisült a tragikus ütközés következtében, de a motor az olasz szakértok szerint viszonylag épen maradt meg, ezért szolgálhat még némi információval a baleset elotti percekrol.

A járművet üzemelteto kiskunfélegyházi székhelyű cég vezetoje tegnap közölte, hogy a busz új gumikkal indult útnak, és a decemberi kötelezo szervizen mindent rendben találtak a járművön. Czakó Tibor kiemelte, a több mint húsz éve személyszállítással foglalkozó cégnél még soha nem fordult elo személyi sérüléssel járó baleset.

Közben a Klik azonnali tájékoztatást kért az iskolai sítáborokról, a szaktárca pedig szigorítana az iskolai kirándulási szabályokon. Palkovics László államtitkár utasításba adná, hogy a kirándulás alatt a buszsoforök és az utasok is szállodában töltsék pihenoidejüket. A tábort pedig az adott iskolának kellene megszerveznie.

A hatóságok mégsem találtak defektre utaló nyomot a veronai szerencsétlenségnél. A busz új gumikkal indult útnak. A Klik tájékoztatást kért az iskolai sítáborokról.

Az olaszországi buszbaleset helyszínén a magyar rendőrök nem találtak defektre utaló nyomot – mondta Óberling József ezredes, az ORFK főosztályvezetője az M1-nek. Az olasz hatóságok munkáját egy háromtagú magyar szakértői csoport is segíti. Angela Barbaglio veronai helyettes államügyész közölte, muszaki szakértőt kértek fel a roncs átvizsgálására, nagy hangsúlyt helyeznek a jármu motorjára.

A busz üzemeltetője, Czakó Tibor azt mondta: a jármu decemberben esett át a kötelező szervizen, novemberben kapott új gumikat. További biztonsági intézkedéseket akarnak bevezetni: a buszok ezentúl csak akkorindulhatnakel,haavezető előbb megmutatja az utasoknak a vészkijáratokat, az üvegtörő kalapács helyét, a biztonsági övek használatát.

A Klik azonnali tájékoztatást kért az iskolai sítáborokról – tudta meg a Magyar Nemzet. Az igazgatóknak tegnap reggelig kellett beküldeniük, hogy mikor, hol lesznek táborok, továbbá azt is, hány tanuló, fel- nőtt kísérő és iskolán kívüli személy utazik, saját maguk vagy külsős cégek szervezik az adott sítábort. Az Emmi közben szigorítaná az iskolás program- szervezés belső szabályait. Palkovics László államtitkár utasításba adná, hogy a kirándulás alatt a buszsofőrök és az utasok is szállodában töltsék pihenőidejüket este 10 és reggel 6 óra között. A rendelkezés kitérne arra is, hogy a tábort az iskolának kellene megszerveznie.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap kifejtette: a veronai buszbalesetben elhunyt 16 halott és a két súlyos állapotban lévő sérült azonosítása már áthúzódik a jövő hétre, a holttesteket is csak után hozhatják haza.

Ha távolabb áll a felüljáró pillére és nem közvetlenül az út mellett, talán nem lett volna ekkora a baj

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.