Irodalmi kávéházzal ünnepelték a kultúrát

A Tegyünk Izsákért Egyesület hat éve alakult, s ma már több mint harminc taggal dolgozik

Petofi Nepe - - MEGYEI KÖRKÉP -

A magyar kultúra napja rendezvény megszervezésében részt vett a Tegyünk Izsákért Egyesület. Varga István elnök elmondta, hogy a szervezet hat éve alakult, ma már több mint 30 taggal dolgozik. Minden évben, így az idén is szemétgyűjtést végeznek a Kiskunsági Nemzeti Parkban kora tavasszal. Az elmúlt években 50 mázsányi szemetet szedtek össze.

A második nagyobb program a Kolon Kupa Futóverseny, amely 350–400 embert mozgat meg. Az önkormányzat ekkor rendezi meg a tavaszi majálist, amellyel párhuzamosan tartják a sport- versenyt, így még több ember vesz részt a rendezvényeken.

Május első vasárnapján szervezik meg a határtalálkozót. – Soltszentimre, Fülöpszállás és Izsák közös határán, egy kisebb dombon a partneregyesületekkel egy pikniket rendezünk. Védetté szeretnénk nyilváníttatni a dombot, mert a különleges homoki nőszirom és a báránypirosító is ott él – mondta Varga István. Augusztus 20- án az államalapítás ünnepét is az egyesület szervezi meg. Ezen minden évben részt vesz a Sárfehér Néptáncegyüttes, a nyugdíjasklub, a polgárőrség, a cserkészcsapat, az egyházak lelkészei. Megszegik az új kenyeret, bort kóstolnak.

– Az egyesület ősz környékén adományokat gyűjt. Az adventi gyertyagyújtásokon részt veszünk. A gyermekjóléti szolgálat osztja szét a tartós élelmiszercsomagokat. Idén januártól pedig hagyományteremtő céllal rendeztük meg a magyar kultúra napját, melyen nyolcvan irodalomkedvelő vett részt – mondta Varga István elnök.

Az elmúlt években 50 mázsányi szemetet szedtek.

A kultúra napi ünnepségen nyolcvan irodalomkedvelő vett részt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.