Jól ismerik az értékeket

Jól ismerik a hungarikumokat és a helyi értékeket a megyebeli diákok

Petofi Nepe - - CÍMLAP - V. P.

KISKUNFÉLEGYHÁZA A hungarikumok és a megyei értékek megismertetése és népszerűsítése céljával rendezték meg az Értékorzok Bács-Kiskunban című vetélkedot általános és középiskolások számára. A háromfordulós verseny a Földművelésügyi Minisztérium kezdeményezésére indult, döntojét szerdán és csütörtökön a Lakitelek Népfoiskolán tartották.

KISKUNFÉLEGYHÁZA A hungarikumok és a megyei értékek megismertetése és népszerusítése céljával rendezték meg az Értékőrzők Bács-Kiskunban címu vetélkedőt általános és középiskolások számára. A háromfordulós verseny a Földmuvelésügyi Minisztérium kezdeményezésére indult, döntőjét szerdán és csütörtökön a Lakitelek Népfőiskolán tartották, ahol a megyebeli diákok kreatív és játékos feladatokon keresztül ismerhették meg a hungarikumokat és a helyi értékeket – tájékoztatta lapunkat dr. Bankó Ágnes a megyei önkormányzat aljegyzője.

A megmérettetésre a 42 csapat nevezett. Közülük 4 középiskolás és 4 általános iskolás csapat jutott a döntőbe a sikeres online tesztfeladatok megoldása után. A döntő feladatai a megyei értékekre, hungarikumokra és a csapat által javasolt nemzeti értékre épültek, melyek elsősorban csapatjátékok, csoportos szellemi vetélkedők és ügyességi játékok voltak.

A versenyt a középiskolás csapatok közül az Imrehegyi Kincskeresők nyerték, 2. helyen végeztek Béla király értékőrzői a Bajai III. Béla Gimnáziumból. Harmadik helyezettek lett a Pufókák a Kiskőrösi Evangélikus Iskolából. Negyedik he- lyezett lett a Tudálékosok csapata szintén Kiskőrösről.

Az általános iskolások közül 1. helyezett lett a Verebek csapata a soltszentimrei Bem József Általános Iskolából. Második helyen végeztek a Mizsei óriások, akik a Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskola diákjai. Harmadik lett a Csólyospálosi Általános Iskola Leánykák csapata, 4. pedig a Nyárlőrinci zsiványok. Bács-Kiskun megyét az első helyezett Imrehegyi Kincskeresők csapata, valamint a soltszentimrei Verebek csapata képviseli az országos döntőben – részletezte dr. Bankó Ágnes.

Valamennyi csapat kitett magáért a versenyen

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.