Jégtáblák a Tiszán

Sok tulajdonos stégje, csónakja került veszélybe a folyón úszó jég miatt

Petofi Nepe - - CÍMLAP - Szentirmay Tamás

TISZAKÉCSKE Brutális méretű jégtáblákkal érkezett a folyó a Tisza-parti város térségébe. A több száz tonna tömegű jég fákat, stégeket és csónakokat sodort magával.

TISZAKÉCSKE Ilyet még életemben nem láttam, pedig itt lakom a Tisza mellett, mondta egy nyugdíjas hölgy Tiszabögnél, a nagyrévi kompátkelőnél. A vizet nem lehet látni, csak 25–30 centiméter vastag jégtáblákat. A kompot még időben kihúzták a partra, de vannak olyan csónakés stégtulajdonosok, akik ezt elmulasztották. Nekik számolni kell azzal, hogy épségben már nem látják sem a csónakot, sem a stéget. Akadnak olyanok, akik még most próbálkoznak azzal, hogy mentsék a menthetőt.

A jeges ár elhagyta Szolnokot, most Tiszabögnél te- tőzött. A hatalmas jégtáblák egészen Tiszakécskén a nagy kanyarig, a Sportliget alatti részig érnek. Utána viszont nincs jég. Információnk szerin Csongrádról tegnap délután elindult egy jégtörő hajó, hogy elindítsa a jégtáblákat.

Ezt megerősítette Tóth János, Tiszakécske polgármestere is. Elmondása szerint a nagy kanyarnál kezdené el törni a jeget és haladna felfelé, Tiszabög irányába. Csak így lehetne megindítani a táblákat. Amennyiben nem sikerül, akkor csak az olvadás segíthet. A folyó egyébként a medrében van, nem magas a vízszintje.

Fotó: Sz. T.

Tegnap délután sokan mentek ki Tiszabögnél a partra, hogy megnézzék a beállt folyót

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.