A városnak idén sem lesz adóssága

Petofi Nepe - - MEGYEI KÖRKÉP - P. Zs.

LAJOSMIZSE Vita nélkül fogadta el a város idei költségvetését a lajosmizsei képviselő-testület tegnap. Ha van pénz, van miből gazdálkodni – summázta Basky András polgármester. Hozzátette: a város idei évi gazdálkodása sokkal könnyebb, mint eddig bármikor volt.

2017-ben sem lesz adóssága a településnek, a tavalyi megtakarításokat fejlesztésekre fordítják. A büdzsé tartalmazza a köztisztviselők és önkormányzati dolgozók bérfejlesztését. Az adóbevételeket a tavalyi szinten tervezik. A helyi általános iskola muködtetésére tavaly 80 millió forintot fordított az önkormányzat. Az iskola átkerült a tankerülethez, de kompenzációt nem kell fizetnie a városnak.

A 2017. évi költségvetés bevételi főösszege: 1,1 milliárd forint, kiadási főösszege: 1,7 milliárd. A hiány a tavalyi költségvetési maradványból (614 millió forint) finanszírozható. A költségvetés 373 millió forint céltartalékot tartalmaz. Ennek része az a 200 millió forint, amit az államtól kapott a város, mint el nem adósodott település. Ezt a forrást utak és járdák építésére, felújítására fordítják. Az általános tartalék (36 millió forint) felhasználásáról az elkövetkező hónapokban döntenek a képviselők. A felhalmozási kiadásokból (142 millió forint) 51 millió forintot az új sportcsarnok építésére különítettek el. Ugyancsak idénre betervezett, nagyobb volumenu fejlesztés a tuzcsapok beszerzése, a közvilágítás fejlesztése, vízvezeték-hálózat kiépítése a Bene-városrészben, ahol családok építkeznek.

A büdzsé tartalmazza a dolgozók bérfejlesztését is.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.