Az érszükület életet tehet tönkre

Használja ki február 22-én az ingyenes vizsgálatot!

Petofi Nepe - - KORZÓ -

Az elhalálozási statisztikák élén világszerte a szív- és érrendszeri betegségek állnak. Érthető, hiszen az érszukület, érelmeszesedés kialakulásában szerepet játszó három fő rizikófaktor – a tartós stresszhatás, a dohányzás és a helytelen táplálkozás – korunkban többnyire együttesen állandó jelleggel jelen vannak.

Ha a beszűkült ér teljesen elzáródik, az artéria által ellátott szövet, szervrész elhal. Ha az elzáródás folyamata viszonylag lassú, az elzáródott ér környezetében lévő mellékerek – az ún. kollaterálisok – átveszik annak funkcióját. Ezen a tudományos tényen alapul dr. Khaled Nashwan találmánya. Amióta alkalmazzák ezt a készüléket, sok érszűkületes beteg menekült meg kínzó fájdalmától, elkeseredettségétől és reménytelenségétől. A készülék az infra-, hallható és az ultrahanghullámok alkalmazásával kezeli az érszűkületben szenvedő betegeket. Serkenti a kollaterális (mellékerek) keringésképzést, ezáltal a keringésromlás okozta tüneteket csökkenti vagy megszünteti. A kívánatos hatás eléréséhez csupán 20 kezelésre van szükség.

Az érszűkület sokáig semmilyen panaszt nem okoz, később járáskor fáradékonyság vagy a vádli tájékon görcs jelentkezik. A betegség jele még a terhelésre vagy nyugalomban jelentkező végtagi fájdalom, sápadt-hideg, elszíneződött végtag, a végtag(ok) zsibbadtsága, szexuális zavarok férfiaknál, fejfájás, fülzúgás, szédülés. A betegség romlása során a görcs egyre rövidebb távolságok megtétele után lép fel, majd nyugalomban is állandósulhat. Kockázati tényező még: a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a megnövekedett vérzsír szint, továbbá a túlsúly, a mozgásszegény életmód.

Kecskeméten, a Piaristák tere 7. szám alatti rendelőben február 22én tartandó vizsgálatra bejelentkezőknek a szurés ingyenes. A kúrát igénylőknek az alapárból 30.000 Ft kedvezményt biztosítanak. A kupon felmutatásával további 10.000 Ft engedmény vehető igénybe.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.