A régi szép kre emlékeztek lapunk nosztalgiázó olvasói

Petofi Nepe - - KÉPES MÚLTIDÉZŐ -

Egy újabb, különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból. Ha önnek is van olyan képe, mely valamiért emlékezetes és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk. Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, mely 1997 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült. A fényképet elküldheti postai úton: Petofi Népe szerkesztosége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a baon@baon.hu címre. Mottó: Fényképes múltidézo (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

meg az első tanítványait örökítette József régi fényképe volBácsalmásról Schoblocher osztályosak hetedik, illetve nyolcadik iskolában, akik akkor írja: kis iskoa bácsszőlősi központi Mint Olvasónk 1960-as években szereztek. fiúk pedig mind szakmát mint szakfeltanultak tovább, a ott, közel tíz évig tak. Közülük sokan tanított bővült. Harminc évig később hat tantermesre la voltak, az épület igazgatónak. 1987-ben került Bácsalmásra ügyelő dolgozott.

AZ ELSŐ TANÍTVÁNYOK

EGYKORI KOLLÉGÁK, TANÍTVÁNYOK

Kecelről Udvarhelyi István két fényképét is bemutatjuk. A felső 1963-ban készült. Mint írja: Kecelen 1951 októberéig egy igazgatóság alá tartoztak az belterületi, külterületi tanyasi iskolák (Polgárdi, Vádé, Újtüskös, Dömötör, Téglagyár) és az imrehegyi iskolák. Ezt követően az újfalusi, a külterületi és az imrehegyi iskolák külön váltak. Ezen a felvételen a külterületi iskoláknál tanítók és az újfalusi óvoda dolgozói láthatók: Rózsa Lajosné, Pálinkás Mihályné, Jónás Mártonné, Udvarhelyi István igazgató, Sáfrán Józsefné, Kovásznai Lajosné, Déri Ferencné, Horváth Imréné, Udvarhelyi Istvánné, Pataki Miklós, Ujvári Józsefné, Kovásznai Lajos, Csendes Jenőné, Déri Ferenc, Horváth Imre, Csonka Gyula, Mészáros Ferenc, Iván László, Matos József, Radvánszki László, Ujvári József, Rónai Péter. Az alsó képen pedig 1987-ben elballagott 8/e osztályt mutatja be. Az egykori diákokra, kollégákra ma is szeretettel gondol Olvasónk.

CSALÁDI ALBUMBÓL

Kecskemétről Őrsné Farkas llona családi fényképe sok évtizedes múltra tekint viszsza. A képen Boros Ilonka Alpárról, Farkas Ilonka és Stadler Zsóka Kecskemétről, valamint a felső sorban az édesanya, néhai Boros Jánosné, majd néhai Stadler Istvánné, Hajsza Istvánné ismerős és a néhai Farkas Györgyné látható.

CZIRA TESTVÉREK

Kecskemétről Kenyeres Dénes családi albuma rejti e régi fényképet, mely az 1970-es években készült Nagykőrösön apai nagyanyjáról, Czira Erzsébetről és az akkor még élő testvéreiről. Tizenhatan voltak testvérek, közülük 10 élte meg a felnőttkort, mindegyikük 80 évet meghaladó korban hunyt el. A felvételen látható: felső sorban Borbála, Judit, Teréz, az alsó sorban Eszter, Julianna, Erzsébet és Mária.

A HAT TESTVÉR

Kecskemétről Szénási Jenő régi fényképcsokra őt és testvéreit mutatja be. Szüleik, Szénási Mihály és Nemes Julianna hat fiúgyermeknek adtak életet: István, Mihály, Jenő, József, Sándor és László. Sajnos a szülők és József már nem él, de a mai napig boldogan elevenítik fel a szép közös családi emlékeket.

ITT A FARSANG

Tiszaalpárról Szederkényi Zoltánné Ceni néni nyugdíjas tanítónő fényképei közül most olyat választottunk, mely az iskolában eltöltött éveihez kötődik. Egy régi farsang emlékét őrzi e kép, mely ma is nagyon kedves Olvasónk számára.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.