Póta és társa újabb World Tour-versenyt nyert Újdelhiben

Petofi Nepe - - SPORT -

Póta Georgina és svéd játékostársa, Matilda Ekholm 3:2-re (-9,3, -5, 12, 8) megnyerte a párosversenyt Újdelhiben, az asztaliteniszezők World Tour-sorozatának indiai tornáján.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a második helyen kiemelt magyar, svéd duó előbb egy indiai riválist, majd egy tajvanit győzött le 3:0-ra, s a vasárnapi fináléban pedig az elsőként rangsorolt hongkongi Tu Hoj-kem, Li Ho-csing kettős volt az ellenfele. Az ázsiai rivális kétszer is vezetett, de Pótáéknak mindkétszer sikerült egyenlíteniük, a döntő szettben pedig már ők irányítottak.

A magyar, svéd páros tavaly szeptemberben, Csehországban már nyert WT-versenyt, idén januárban, Budapesten pedig ugyancsak döntőt játszhatott, akkor azonban kikapott.

„Nagyszerű érzés World Tour-viadalt nyerni. El sem tudjuk mondani, hogy menynyire boldogok vagyunk. Mi a civil életben is jó barátságot ápolunk, úgyhogy ez a siker leírhatatlanul sokat jelent nekünk!” – nyilatkozta az újdelhiben aratott diadal után Póta és Ekholm, akik összesen ötezer dollárt kaptak elsőségükért.

Póta Georgina egyesben harmadik kiemeltként a negyeddöntőben búcsúzott, ez 2200 dollárt jelentett számára, így összesen 4700 dollárral (1,36 millió forint) zárt. Ekholm egyesben is fináléba jutott, ám ott 4:3-ra kikapott a japán Mori Szakurától.

Az Újdelhiben zajló torna 150 ezer dollár összdíjazású.

Pót Georgia egyesben a nyolc között búcsúzott.

Fotó: MTI

Póta Georgina párosban aranyérmet szerzett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.