Hosszabb ózdi cserepad

Közönségszórakoztató, parázs rangadó kerekedett a KTE–Ózd férfi bajnoki mérkőzésből. A hosszabb kispaddal rendelkező Ózd az utolsó pillanatban énekelte ki a sajtot a derekasan küzdő hazai csapat szájából.

Petofi Nepe - - SPORT - Vincze Miklós miklos.vincze@mediaworks.hu

KÉZILABDA Szép számú közönség gyűlt össze a Messzi István csarnokban a KTE-Kiskokos–Ózd NB I/B-s bajnokira. Az első tíz percben kiegyenlített játék folyt, majd ahogy kezdtek elhúzni a hírös városiak, úgy jött meg a hazai szurkolók hangja is. Méltán. Kátai bombái hálót szaggattak, kapufát forgácsoltak, hálótartó vasat görbítettek, Horváth elfutásait szemmel alig lehetett követni, Éliás westernhősöket idéző módon tüzelt csípőből, Miss keselyűként csapott le minden lehetőségre. Hatgólos különbségnél minden jel arra utalt, hogy sikerül behúzni a meccset.

Aztán a második játékrész elején az Ózd egy csapásra visszajött a mérkőzésbe. A levegőben lógott az egyenlítés, az 50. percben össze is jött. Az 52. percben emberhátrányba kerültek a hazaiak, úgy tűnt, ez lehet az a kritikus időszak, amelyet ha sikerül átvészelni, meglehet a meccs. Sike- rült, gólt is szerzett a KTE, a hazai hálóőr pedig hetest hárított. Csakhogy a mai szereposztásban az ózdi 89-es, Szűcs Balázs volt a Terminátor. Bombagólokat lőtt, űzte, hajtotta társait, ha kellett, a parketten birkózva kaparta össze a labdát. Ettől fogva minden hazai vezető gólra volt válasza az Ózdnak, végül a vezetést is átvették, méghozzá a legjobbkor: a 60. percben. Egyetlen támadásra maradt ideje a KTE-nek, ám gólt szerezni nem sikerült, így a lefújás után a vendégek ünnepelhettek.

A publikum ennek ellenére tapssal jutalmazta a hazai gárdát, amely vereséget szenvedett ugyan, a szurkolókat azonban megnyerte magának, hiszen aki ezt a találkozót látta, az biztosan nem hagyja ki két hét múlva a két szomszédvár, a KTE és a Mizse KC öszszecsapását.

– El vagyunk keseredve, hiszen egy küzdelmes, jó mérkőzést játszottunk – nyilatkozta Ocsovai Zsolt. – A srácok mindent megtettek. Nem vagyunk túl sokan, és az Ózd a hosszabb cserepadjának köszönhetően tudott fordítani. Sajnálom, mert a srácok nagyon küzdöttek, és jól is játszottunk, sajnos a végére elfáradtunk. A szurkolóknak köszönjük, hogy ennyien kilátogattak és ilyen lelkesen buzdítottak minket.

Fotó: Bús Csaba

Petrik-Varga Ádám (labdával) öt gólt szerzett az Ózd elleni mérkőzésen

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.