Mesekönyv az egészséges étkezésért

Somogyi Hirlap - - Címlap - K. G.

SOMOGY Nyolcszáz kilogramm almát, és hatvan kiló egyéb gyümölcsö, zöldséget osztottak szét a gyerekeknek, amelyeket megehettek, a zöldséget faraghatták és kirakós játékot alkothattak belőle. A „Közétkeztetés – központban az egészség” rendezvénysorozat egy hónapig tartott, és október 19-én zárult. Az ország 35 településének negyven intézményében zajlott roadshowon több mint 4100 gyerek vett részt.

SOMOGY A megyében két helyen jártak, a Somogyjádi Mikrotérségi Mesevár Óvoda mernyei tagóvodájában és Kaposváron a Kodály Zoltán Központi Általános Iskolában. A program főként az óvódás és általános iskolás gyermekeket célozta meg, mert az étkezési szokások már egészen fiatalon kialakulnak, de a pedagógusok mellett a szülők megszólítása is jelentős hangsúlyt fektettek. A szervezők egy mozgó, prezentációs busz és interaktív oktatói tér kialakításával, valamint játékos, vidám programokkal hívták fel a fiatalok figyelmét az egészségtudatosabb életmódra. A cél az, hogy a gyerekek naponta négyszer étkezzenek, visszaszorítsák a túlzott só- és cukorfogyasztást, és népszerűsítsék az egészséges, változatos táplálkozást, a rendszeres testmozgást.

A projekt keretében hamarosan elérhető lesz egy speciális, a személyre szabott étrendek öszszeállítását támogató interaktív alkalmazás, amelyet most menzákon tesztelnek.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.