Az élmezőnyben a kaposváriak

A Kecskemét sem tudott meglepetést okozni

Somogyi Hirlap - - Címlap - Kun Zoltán zoltan2.kun@mediaworks.hu

Az első félidőben nyújtott meggyőző teljesítménnyel újabb biztos győzelmet aratott az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokság tizenkilencedik fordulójában a Kaposvári KK együttese a Kecskeméti TE-Duna Aszfalt csapata ellen. A somogyiak ezzel zsinórban ötödik mérkőzésükön sem találtak legyőzőre.

Az első félidőben nyújtott meggyőző teljesítménnyel újabb biztos győzelmet aratott az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokság tizenkilencedik fordulójában a Kaposvári KK együttese, amely a Kecskeméti TE-Duna Aszfalt csapatát látta vendégül a somogyi megyeszékhelyen.

KOSÁRLABDA NB I./A CSOPORT,

FÉRFIAK Nem múlt el visszhang nélkül a két együttes tavaly őszi kecskeméti találkozója. A bravúros kaposvári diadallal végződő meccset követően Forray Gábor vezetőedző nyilatkozata nem aratott osztatlan tetszést. Akkor fakezűnek titulálta a győztes triplát szerző Wisseh-et, emiatt pedig meg is kapta a magáét a különböző szurkolói internetes fórumokon.

A szombati találkozó előtt aztán újból elnézést kért a kecskemétiek vezetőedzője korábbi kijelentéséért, ám azért a bemutatásnál nem maradtak némák a szurkolók...

A kecskemétiek továbbra is nélkülözték a sérülése után lábadozó Tomiszlav Ivosev szolgálatait, aki még nem állhatott csapata rendelkezésére. A kecskemétiek ellenben a negyedik percben bevetették a 221 cm magas Dobos Lászlót, aki a labdával azért nem bánt olyan jól, így mindössze kettő percet töltött a pályán. A negyed derekán rengeteg technikai hiba bosszantotta az edzőket és a szurkolókat egyaránt, a játékrész vége aztán az ezekben a percekben jobban lepattanózó kecskemétieknek sikerült jobban. Négy pontos előnynyel kezdhette a második etapot a Kaposvári KK, amely Frazier sarokból elengedett triplájával nyitott. Simms pazar blokkja után a csereként érkező Papp Péter is tapsot kapott bátor 2+1-es akciójáért. A fiatal játékos jól szállt be, hiszen a következő akciónál az ő passzát váltotta Frazier újabb triplára. Remekül védekezett a somogyi alakulat, Hendlein óriási blokkjánál pedig szinte felrobbant a csarnok. Karahodzics hármasa miatt nem bővült húsz pont körülire a különbség. Több, szemre is tetszetős akció után már 46–27 állt az eredményjelzőn, mutatva, hogy a hazaiak remekül használták ki az ellenfél hibáit. Pongó Martin hármasa nyitotta a harmadik negyedet, s a vendégek folyamatosan azért küzdöttek, hogy valahogy legalább a tíz pontos határt elérjék. Ez végül nem sikerült nekik, így a hazaiak 18 pontos előnnyel rajtoltak a záró szakaszban. A koncentráció ennek tudatában már nem volt olyan, mint korábban, de a hazaiak így is nyerték a fontos összecsapást.

Fekete Ádám: – Az első félidőben eldöntöttük a meccset, utána is volt jó időszakunk, de a koncentrációnk már csökkent. Ekkor már nem játszottunk jól, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. Ezúttal ez volt az elsődleges célunk, ezt elértük úgy, hogy a játékperceket is megfelelően elosztottuk. Gratulálok a játékosaimnak, a közönségnek pedig köszönjük a buzdítást.

Forray Gábor: – Megérdemelten nyert a Kaposvár. A második negyedben volt egy három perces rövidzárlatunk, amely alatt nagy hátrányba kerültünk. Ezt követően futottunk az eredmény után, de már nem tudtunk egyenlíteni.

Továbbieredmények: MAFC– Szeged 67–85; ASE–Alba 73– 83; Jászberény–Vasas 97–77; Pécsi VSK–ZTE KK 97–89; Sopron–Szolnok 74–95. A Körmend–Falco mérkőzést vasárnapi lapzártánkkal egy időben rendezték. Az U20-as mérkőzésen: Kaposvári KK–Kecskemét 74–82 (32–21, 12–15, 13– 23, 17–23). Ld.: Balázs (21/12), Hock (18/6), Kocsis Z. (15/3).

Fraizerék (jobbra) legyőzték a Kecskemétet Fotó: Muzslay Péter

Fotó: Muzslay Péter

Malik Cooke (labdával) hat pontot szerzett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.