Rendhagyó tisztelgés az elhunyt katonák előtt

Rendhagyó tisztelgés az életüket vesztett magyar katonák előtt

Somogyi Hirlap - - Címlap - Barkóczy László laszlo.bakoczy@partner.mediaworks.hu

Az elmúlt években hazánk is rendre kivette a részét azokból a katonai szerepvállalásokból, melyek a béke megteremtését célozták a világban. Bármennyire is felkészültek katonáink, a háborúk veszélyei miatt néhányan életüket vesztették a csatatéren. Az elhunyt hősök emlékére itthon már második alkalommal rendezték meg a Remembering the Heroes eseményt, Kaposvár először csatlakozott a szokatlan tiszteletadáshoz.

KAPOSVÁR Az amerikaihoz hasonló tiszteletadás lényege, hogy a tisztelegni kívánó sportolók egy elhunyt amerikai katonáról (Murph – Michael Murphy után) elnevezett CrossFit feladatsort (WOD-ot) hajtanak végre, amennyire a lehetőségek engedik, katonai menetfelszerelésben. Kaposváron a Thor Gym Kaposvár edzőterme adott otthont az eseménynek szombaton, a megmérettetésre közel ötven sportoló jelentkezett.

– Termünkben számos katona edz nap mint nap, és olyan is van köztük, aki épp a napokban ért vissza – szerencsére egészségesen – Irakból. Így könnyen tudtunk azonosulni az esemény céljaival – mondta el kérdésünkre Vajda János vezetőedző. – A feladatok csak papíron tűnnek egyszerűnek: egy mérföld (1,6 km) futással kezdtek a sportolók, majd száz húzódzkodás után rögtön kétszáz fekvőtámaszt, és háromszáz guggolást kellett megcsinálni. Ha ezzel végeztek, akkor újabb egy mérfölddel zár a gyakorlatsor.

A feladatok kifejezetten kimerítőek, így érve el azt, hogy mindenki, aki végrehajtja a feladatsort, kicsit átérezze, milyen fizikai terhelésnek lehetnek kitéve katonáink.

– A rendhagyó esemény főszervezője, a Wodom Egyesület, három szintet határozott meg a feladat teljesíthetőségére – mondta el Vajda János vezetőedző. – A speciális erőnléti állapotokat ismerve további könnyítéseket alkalmaztunk úgy, hogy mindenkinek erejéhez mérten lehetőleg nagy kihívás legyen a feladat. Volt nehezített szint is, ezt Nagy Bálint versenyzőnk mégis sikerrel teljesítette.

A résztvevők tisztességgel helytállva küzdötték le a feladatokat. A kaposvári logisztikai ezred parancsnoka is támogatta a rendezvényt, egy kupával a csapatteljesítményt díjazta, egy másikkal pedig a legnagyobb küzdőszellemért járt a kupa, amit ebben az évben Hadi József vehetett át.

Fotók: Lang Róbert

Remembering the Heroes. Kaposvári sportolók először csatlakoztak a nem mindennapi kezdeményezéshez

Húzódzkodás is szerepelt a kimerítő feladatsorban

Fekvőtámasz. Tíz-húsz még nem is annyirra izzasztó, na de 200?

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.