Élelmiszert csak helyi alapanyagból

Somogyi Hirlap - - Megyei Körkép - Gy. Zs.

A Pek-Snack Kft.-nél tartotta ülését a Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter hétfőn, melynek során üzemlátogatást is tettek a klasztertagok. Szommerné Egyed Linda, a klaszter elnöke, a Fino-Food Kft. ügyvezető igazgatója kérdésünkre elmondta: ezúttal igali tagjukat látogatták meg. Rendszerint másutt tesznek üzemlátogatást a klaszter tagjai, ezzel is megosztva egymás között a tapasztalatokat, s a jó gyakorlatokat.

Fontos dátumhoz közeledik a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara és a Kaposvári Egyetem kezdeményezésére létrejött klaszter, hisz március végén szeretnék beadni pályázatukat az akkreditációra. Jelenleg is folyamatban van két tag felvétele, egy siófoki székhelyű pékség és egy szekszárdi növényizsír-feldolgozással foglalkozó vállalkozás csatlakozhat a többségében élelmiszer-ipari cégek együttműködéséhez.

Fellobbant nemrégiben az élelmiszerbotrány Közép-Európában. Ennek kapcsán a klaszter vezetője szerint fontos beszélni arról, hogy Somogy–Tolna–Baranyában komoly élelmiszer-feldolgozó cégek működnek, akik itteni élőmunkával állítják elő az élelmiszert. Melyek törekednek a helyi alapanyagokra és a saját állategészségügyük által ellenőrzött módon, biztonságosan állítják elő termékeiket. – Többek között ezért is találkozunk havonta, hogy még jobbak, még biztonságosabbak legyünk – mondta Szommerné Egyed Linda.

Sándor Ferenc, a Pek-Snack Kft. termelési igazgatója lapunknak elmondta: a közös összefogás, a közös információáramlás miatt tartotta fontosnak a cég a klaszterhez való csatlakozást. Mindennek igen hasznos részét adják a kölcsönös üzemlátogatások.

Fotó: Muzslay Péter

Igalban jártak a klasztertagok

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.