Mi kell a versenyképességhez?

A legdrágább Suzuki Vitara 1.6 DDiS: a szerethetőség kevés

Somogyi Hirlap - - Autó–Motor - AM

Egyre több minden derül ki a Vitaráról. Időtálló dizájn, jó arányok, ideális méretek és a 180 000 forintos felárat jelentő kétszínű fényezés teszi vonzóvá a külsejét.

Bár nem vitték túlzásba az utastér kidolgozását, helykínálata, praktikuma és funkcionalitása feledteti a kemény műanyagokat, a gyenge hangszigetelést, a zárt ablakoknál nehezen csukódó ajtókat. A legdrágább Vitarát kipróbálva többé az sem kérdés, hogy az esztergomi SUV erősségei – az eltalált üléspozíció, a jó kilátás, a könnyű kezelhetőség, a jó manőverező képesség és az enyhe billenési hajlam ellenére is stabil futómű – nem pénz kérdése, hiszen az alapváltozat is tudja mindezt. A dízelmotor-duplakuplungos váltó párosa nem dolgozik meg a pénzéért, egyszerűen nem elég harmonikus ez a hajtáslánc. Bár kellőképpen nyomatékos (320 Nm), a hétköznapi közlekedéshez szinte már túl erős, miközben feltűnően hangos a 120 lóerős motor. Gyorsan és észrevétlenül kapcsol, de magas fordulatszámon (2500nál) vált fel és gurulásnál rángat a váltó.

A legmagasabb felszereltséggel (GLX Panorama) elérhető, valójában 250 000 forintos felárért kínált üvegtető hiába vonzó extra, a konfigurációhoz tartozó 7 860 000 forintos listaár egy másik ligába emeli a Vitarát. De ebben a kategóriában a szerethetőség önmagában már nem elég a versenyképességhez.

Jól tud manőverezni, de kissé hangos a 120 lovas motor

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.