A f városi piros-kékek ünnepelhettek a végén

Bár háromszor is nyertek, mégis csak hetedikek lettek

Somogyi Hirlap - - Sport - Fenyő Gábor gabor.fenyo@mediaworks.hu RÖPLABDA

Elpártolt Fortuna a házigazda RÖAK csapatától az országos kvalifikációs leányminitornán; Ékes Erika tanítványai három ellenfelüket is legyőzték, s csak egyszer kaptak ki, mégis be kellett érniük a hetedik hellyel. Az 1. MCM-Diamant RÖAK Kupát végül a Bp. Vasas-Óbuda csapata nyerte.

Az Ékes Erika vezette házigazda Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely leányminicsapata a csoportmérkőzések során 2-1-re legyőzte a Szombathelyi Sportiskola együttesét, majd ugyanilyen arányban alulmaradt a Dabronccal szemben. A változatosság kedvéért a Szombathely–Dabronc-derbi is 2-1 lett, méghozzá a vasiak javára. A körbeverések miatt a pontarány döntött, amelyből a Szombathelyi Sportiskola jött ki a legjobban, a kaposváriak pedig a legrosszabbul. Ékes Erika tanítványai így a 7–9. helyekért folytathatták, s mind a Sülysápot, mind pedig a Szombathelyi Egyetem SE egyletét magabiztosan verték.

A RÖAK jelenleg a hatodik helyen áll a rangsorban: legközelebb március 18-án szólítják őket pályára Keszthelyen.

A Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely leányminicsapata: Barsi Anna, Tóth Sára, Inkei Luca, Bánfai Laura, Pap Nikolett, Fodor Zoé, Bodrogi Sára, Szabó Regina, Zádori Dóra, Pavlovics Tímea, Péterfai Jázmin, Pácsonyi Petra, az edzőjük Ékes Erika.

A kaposvári együttes legjobb játékosának felajánlott különdíjat Zádori Dóra vehette át.

Az 1. MCM-Diamant RÖAK Kupa végeredménye: 1. Bp. Vasas-Óbuda, 2. Bp. Hercules, 3. Szombathelyi Sportiskola (...) 7. Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely.

A kupákat, érmeket, okleveleket és különdíjakat – a névadó 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. jóvoltából mind a kilenc csapat legjobb játékosának, illetve edzőjének jutott meglepetésajándék – az NB I.-es 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapatkapitánya, Sitkey Mariann és a brazil légiós, Debora Ribeiro Araujo adta át.

Amúgy a nézők abszolút nem panaszkodhattak meccshiányra: a Táncsics Mihály Gimnáziumban a három pályán összesen 21 mérkőzést váltott egymással a kilenc csapat.

Fotó: Muzslay Péter

A csoporton belüli körbeverésekből a kaposváriak jöttek ki a legrosszabbul

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.