Gólzápor volt a Cseri úton

Ötször is megzörgették az andráshidai együttes hálóját Mayer Milánék

Somogyi Hirlap - - Címlap - Fotó: Lang Róbert

Magabiztos, gólzáporos győzelmet aratott a Kaposvári Rákóczi FC a Tarr Andráshida SC felett az NB III. Nyugati csoportjának 22. fordulójában. A somogyiaknál előszőr kapott kezdőként lehetőséget a télen szerződtetett Ivancsics Gellért (képünkön, 23- as mezben), aki igazi karmesterként játszott és számos jó labdával szolgálta ki csapattársait.

Magabiztos, gólzáporos győzelmet aratott a Kaposvári Rákóczi FC együttese a Tarr Andráshida SC felett. A somogyi zöld-fehérek agilisan kezdték a mérkőzést, az első tíz percben a vendégek mindkét hibáját góllal büntették Mayer Milánék. A második félidőben a vendégek is kihasználtak két védelmi megingást, de a hazai siker egy percig sem forgott veszélyben.

– Egy hét gólt hozó mérkőzés a szurkolók szempontjából mindig jó és élvezetes, edzői szempontból viszont nem jó, ha két gólt kap a csapat – értékelte a találkozót Artner Tamás, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – A tanulság, hogy minden héten foglalkoznunk kell a védekezéssel, mert az Andráshida ellen támadásokra helyeztük a hangsúlyt, ez látszott is, de elkövettünk olyan egyéni hibákat, melyekből két gólt kaptunk. A mérkőzést az első perctől kezdve végig uraltuk, ez, valamint az, hogy mindhárom csatárunk betalált, örömre ad okot.

– A Kaposvár kihasználta a hibáinkat, nagy előnyt adtunk nekik – fogalmazott a mérkőzés után Dobos Sándor, a Tarr Andráshida SC vezetőedzője. – Nem szoktam a játékvezetéssel foglalkozni, de ezúttal nem hagyhatom szó nélkül a bírói hármas ténykedését, amely nem volt egyenrangú. Úgy gondolom, ha egyenlő mércével mérték volna a két csapatot, akár egy döntetlent is elérhettünk volna. A játékvezető könynyű szívvel befújt egy büntetőt ellenünk, Vittman Ádámnak pedig sárga lapot adott műesé- sért, egy nagyon hasonló szituációban. A mérkőzés összképét tekintve, a vereség ellenére sem játszottunk alárendelt szerepet. Voltak biztató jelek a csapatom részéről, remélem a következőn meccsen ez pontokban is megmutatkozik.

A Rákóczival kapcsolatos további hír, hogy a klub beadta az NB II.- es licenckérelmét.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–TARR ANDRÁSHIDA SC 5–2 (3–0)

Kaposvár, Cseri út, 200 néző. V.: Kovács G. (Reinicz, Schweighardt).

Kaposvári Rákóczi FC: Gőcze – Lakatos G., Ludánszki (Hampuk, 78. p.), Hadaró – Nagy J., Ivancsics, Pintér A. (Horváth F., 57. p.), Szakály A., Kollega – Mayer, Hujber (Kertész, 69. p.). Vezetőedző: Artner Tamás.

Tarr Andráshida SC: Horváth M. – Horváth T., Balla, Simonfalvi, Varga M. – Kovács L. (Kalamár, 69. p. ), Marsai – Bíró (Szabó M., 87. p.), Tóth L. (Ferencz, 89. p.), Szegleti, – Vittman. Vezetőedző: Dobos Sándor.

Gólszerzők: Mayer (2. és a 38. p.), Szakály A. (10. p.), Hujber (55. p.), Kertész (78. p. – 11-esből), illetve Vittman (60. p.), Marsai (80. p.).

További eredmények: Diósd–III. Kerületi TVE 0–1 (0–0), Sárvár FC–Érdi VSE 1–3 (0–0), Komárom VSE–Csornai SE 0–0, ETO FC Győr–VLS Veszprém 2–0 (0–0), Gyirmót FC Győr II.–Hévíz SK 4–1 (1–1), Puskás Akadémia FC II.–Videoton FC II. 2–0 (1–0), FC Ajka– Budapest Honvéd-MFA II. 2–1 (2–1). A Csepel FC csapata szabadnapos volt.

Fotó: Lang Róbert

Hujber Tamás (balra) szép támadás végén lőtt gólt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.