Somogyiak érdeke is a jogi határzár

Somogyi Hirlap - - Megyei Körkép - Györke József

Rendkívüli választmányi ülést tartott a Fidesz Taranyban. Előtte rendkívüli sajtótájékoztatón számoltak be a Fidesz-KDNP somogyi országgyűlési képviselői a parlament – megyénket is érintő jogi és technikai határzárral kapcsolatos döntéséről. Gelencsér Attila, a választmány elnöke elmondta: nagyon sajnálja, hogy a két somogyi ellenzéki képviselőtársa nem nyomott gombot ebben a megyét, s annak lakosságát is érintő rendkívül fontos kérdésben. – Nem is merek arra gondolni, hogy az ellenzéki képviselők migránspártiak is lennének – tette hozzá.

Szászfalvi László országgyűlési képviselő azt is hangsúlyozta: a Zákány környékiek jól tudják, hiszen korábban saját bőrükön tapasztalták, mi történik, ha bárki, bármikor mindenféle okmány nélkül csak úgy átsétálhat a határon.

Witzmann Mihály szerint a képviselők számára nem lehet közömbös a somogyiak biztonsága, függetlenül attól, hogy kinek mi a meggyőződése. Ilyenkor nem mások, s nem is a pártok érdeke kell, hogy meghatározó legyen. Ezért mindent megtesznek a somogyi emberek megvédése érdekében.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.