A fővárosban győzött vasárnap a kaposvári KK

Kiélezett meccset nyert a fővárosban a Kaposvári KK

Somogyi Hirlap - - Címlap - Kun Zoltán zoltan2.kun@ mediaworks.hu

Nagyon harcos, az elejétől a végéig kiélezett összecsapáson győzött vasárnap délután a Kaposvári KK együttese, amely a Vasas Budapest otthonában szerepelt az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokság huszonkettedik fordulójában.

Két, a korábbi fordulókban vereségeket szenvedő együttes feszült egymásnak az élvonalbeli férfikosárlabda-bajnokság huszonkettedik fordulójában. A Vasas Budapest négy összecsapást vesztett az elmúlt hetekben, de a somogyi együttes is két elbukott meccs után szerezett volna javítani mérlegén. Az otthon rendre csak szoros csatákat elbukó Vasas a tizenharmadik, míg a felsőházi rájátszás eléréséért küzdő kaposváriak a hatodik helyen állva várhatták a vasárnap délutáni összecsapást. A lázas beteg Baki Gergelyt nélkülöző somogyiak a megszokott Wisseh, Frazier, Cooke, Hendlein és Simms alkotta ötössel rajtoltak a fővárosi meccsen. Sárosi Bulcsú vezetőedző a Taylor, Katona, Horváth Ákos, Pacher, Wright ötösnek szavazott bizalmat.

Gyors triplaváltással kezdődött a találkozó, előbb Frazier, majd a túloldalon Katona talált be távolról. Egyik csapat sem tudott elszakadni riválisától, az ötödik percben 7–7 állt az eredményjelzőn. A vendégeknek továbbra sem ment a távoli dobás. hetek óta hatástalannak bizonyul ez a fegyver. Az első öt kaposvári kísérletből mindössze egyetlen dobás, a már említett Frazier által elért kosár ért három pontot...

A Vasas Thompson zsákolása után jutott 16–14-es előnyhöz, de nem engedte el riválisát Fekete Ádám vezetőedző együttese. Elsősorban Cooke volt elemében, aki hét pontot szerzett az első játékrészben. A negyed vége előtt Frazier és a csereként érkező Fodor Márton büntetőivel alakult ki a 22–24- es eredmény. Jobban szedték a támadó lepattanó- kat a vendégcsapat tagjai, így második esélyt teremtve tudtak újfent eredményesek lenni. A hazaiak elsősorban Pacher, valamint Taylor agilis és ponterős játékában bízhattak. A Vasas két légiósa hozta is magát, ezzel jött fel 30– 31-ig a fővárosi gárda. Utóbbi ráadásul ismét egyenlített, de hiába, hiszen öt ponttal ellépett a somogyi alakulat. Sajnos nem sikerült megtartani a minimális vezetést, mert 37– 37-nél újfent beérte ellenfelét a Sárosi- csapat. Ettől kezdve pedig ismét fej-fej mellett haladt a két együttes. A félidő vége előtt technikait kapott reklamálásért a Vasas kispadja, Cooke pedig hibátlanul büntetőzött. Simms egyenlíthetett 44–44-nél, majd Wisseh triplája állította be a félidő végeredményét.

A harmadik negyed Katona ziccerével kezdődött, Pacher büntetői pedig ismét a Vasast lendítették tovább. A legjobbkor jött Cooke újabb triplája és Frazier közeli találata is. Hiába épített fel azonban újabb minimális előnyt a somogyi alakulat, Hendleinre fújtak személyit, majd a reklamálásért egy technikait is kiosztottak a játékvezetők, ezt követően pedig Horváth Ákos triplájával ismét a Vasasnál volt az előny. A fővárosiak bedobója ismét villant, így 64–59-nél Fekete Ádám időkérése következett.

A harmadik negyedet hat ponttal nyerő Vasas kedvezőbb helyzetben volt a záró szakasz rajtjánál, de Wisseh büntetőivel hamar változott a helyzet. Az addig néhány távoli dobást rontó Cooke fontos hármast szerzett, így egy 11–0-s szakaszt repesztett a Kaposvári KK. Ennek Horváth Ákos triplája vetett véget, Pacher pedig tovább zárkóztatta a Vasast. Az utolsó három percre 81–81- es állásnál fordultak a csapatok. A rendkívüli izgalmakat hozó végjátékban Cooke emelt be egy újabb triplát, ami után azonnal időt kértek a hazaiak. Thompson büntetője után Frazier sem hibázott, Cooke gólpasszából pedig Fodor Márton beállította a 82–89- es végeredményt.

Fotóillusztráció: Muzslay P.

Simms (fehérben) kilenc pontot ért el

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.