Ingyen adják az útlevelet csütörtöktől

Tíz hatósági eljárás díjtalanná válik március közepétől

Somogyi Hirlap - - Címlap - Koszorus Rita

Tíz hatósági eljárás díjtalan lesz március 16-tól. A lakosságnál 400 millió forint, a vállalkozásoknál pedig 1,2 milliárd forint megtakarítás keletkezik az állami rezsicsökkentés második ütemének köszönhetően. Csütörtöktől eltörlik a 18 év alattiak általános 3000 forintos eljárási díját, de a CSOK-hoz szükséges egészségügyi biztosítási hatósági igazolvány igénylése is ingyenessé válik. Az értesítési cím bejelentése, a családi név változása, valamint korrekciója után sem kell fizetni március második felétől. A 65 év felettiek pedig ingyen juthatnak hozzá a magánútlevélhez.

Tíz hatósági eljárás díjtalan lesz március 16-tól – tájékoztatott Neszményi Zsolt kormánymegbízott. A Somogy Megyei Kormányhivatal Címertermében tartott sajtótájékoztatón elhangzott: a lakosságnál 400 millió forint, a vállalkozásoknál pedig 1,2 milliárd forint megtakarítás keletkezik az állami rezsicsökkentés második ütemének köszönhetően. Újabb kedvező változást érezhetnek az állampolgárok és a vállalkozások, hiszen jelentős költségektől mentesülnek – mondta.

Csütörtöktől eltörlik a 18 év alattiak általános 3000 forintos eljárási díját, de a CSOK-hoz szükséges egészségügyi biztosítási hatósági igazolvány igénylése is ingyenessé válik. Az értesítési cím bejelentése, a családi név változása, valamint korrekciója után sem kell fizetni március második felétől. A 65 év felettiek pedig ingyen juthatnak hozzá a magánútlevélhez, amelyért eddig – időtartamtól függően – 7500, illetve 14000 forintot kellett fizetni. Boldog-Ellenberger Szilvia, a Kaposvári Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese a sajtótájékoztatón közölte: – Csak idén a Kaposvári Járási Hivatalhoz mintegy 22 millió forint illetéket fizettek be az ügyfelek, különböző eljárásokhoz kapcsolódóan.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.