Bizakodó tavaszi rajt a fellegekben

Huszonöt hazai és külföldi gép az újlaki reptéren

Somogyi Hirlap - - Megyei Körkép - Harsányi Miklós miklos.harsanyi@mediaworks.hu

Huszonöt repülőgép várja a tavaszi idényt a reptéren: ezek közül több alapos karbantartásra, átvizsgálásra szorul. A magyar légi járműveken kívül külföldieket is ellenőriznek a szakemberek.

– Keményen megdolgoznak a sikerért a repülősök – hangsúlyozta Kornyik Csaba, az Avia-Rent Kft. ügyvezető igazgatója. – Már mindenki alig várja a tavaszi rajtot, s előtte persze gondos műszaki felkészítésre van szükség. A szúnyoggyérítésnél használt An-2-ön kívül a rókavakcinázás alkalmával bevetett Cessna is található most a reptéren. A motorszerelésen kívül valamennyi fontos berendezést, alkatrészt átnézik a cég munkatársai, s bizonyos esetekben előfordul, hogy a légcsavarokat Németországba küldik. A lejárt légi alkalmassági bizonyítványt – a szabályokban rögzített kötelező feladatok elvégzése után – pedig meghosszabbítják.

Pazar élmény a repülés szerelmeseinek: akár ez is lehetne a kaposújlaki bázis jelszava, hiszen a lehetőségekhez mérten időről időre új programokkal, fejlesztésekkel igyekeznek felpezsdíteni a határokon túl is jól ismert kaposújlaki bázis életét. Az ejtőernyős ugrások amúgy hamarosan elkezdődnek, s a sportolókon kívül később ide várják a honvédség világbajnok csapatát is. Kornyik Csabától tudjuk: számos versenyt, találkozót kívánnak idén is megrendezni, amely a hazai és külföldi vendégek sokaságát vonzza.

– A sikerhez szükség van a kiszolgáló létesítmények korszerűsítésére, az infrastruktúra javítására – tudtuk meg. – A tervek között szerepel a hangár felújítása: a közel 500 négyzetméter alapterületű létesítményben színvonalas körülményeket akarunk biztosítani. A fejlesztés értéke nagyjából 40 millió forint. Célunk, hogy minden téren méltó körülményeket teremtsünk.

Fotó: Lang Róbert

Utolsó simítások, és kezdődhet a tavaszi idény a kaposújlaki reptéren

Fotó: Lang róbert

Szúnyogirtásra, rókavakcinák kiszórására is innen szállnak fel

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.