Szlovén center érkezett

Sandra Pirsic tegnap már be is mutatkozott új csapattársainak

Tolnai Nepujsag - - CÍMLAP - Rónai Gábor gabor.ronai@mediaworks.hu

Szlovén center pótolja Jade Barbert az Atomerőmű KSC Szekszárd NB I-es csapatánál. A 32 éves Sandra Pirsic tegnap délután már a megyeszékhely sportcsarnokában hallgatta Djokics Zseljko vezetőedző instrukcióit.

Szlovén center pótolja Jade Barbert az Atomerőmű KSC Szekszárd NB I.-es csapatánál. A 32 éves Sandra Pirsic tegnap délután már a megyeszékhely sportcsarnokában hallgatta Djokics Zseljko vezetőedző instrukcióit.

Attól féltünk, hogy beveri a fejét a sportcsarnok bejárati ajtajába a KSC új szlovén légiósa. Szerencsére ez nem történt meg, a 197 centisre nőtt Sandra Pirsic még idejében behúzta a nyakát. Ilyen magas játékosa talán még nem is volt a Szekszárdnak (a holland Marlous Nieuwveen és a montenegrói Milica Cvetanovics egyaránt 195 centi magasra nőtt), de az NB I.-es mezőnyben sem sok ilyen nyurga lány szaladgál. A soproni Határ Bernadett 208 centire nőtt, a PEAC litvánja, Egle Siksniute 198 centis, a többi csapatnál az MKOSZ honlapja szerint mind alacsonyabbak a centerek.

Sandra Pirsic alapembernek számít az Európa-bajnokságra története során először kijutó szlovén válogatottban. Az, hogy komoly nemzetközi rutinnal rendelkező kosarassal erősödött a KSC kerete, mi sem bizonyítja jobban mint az, hogy tizenegy évet lehúzott a spanyol és a francia ligában. Profi karrierjét a ljuljanai ZKD Jezicánál kezdte, majd Barcelonába, aztán pedig a szintén katalán La Seu d’Urgellbe igazolt. Leghosszabb ideig Ibizán (2008–2012), illetve Zamorában (2013–2016) játszott. Legutóbb a Gernika Bizkaia alkalmazottja volt. A szekszárdi klubvezetéssel gyorsan sikerült egyezségre jutnia, így a szezon végéig Pirsic lesz a KSC centere. Az biztos, hogy a beilleszkedéssel nem lesznek problámái, hiszen Maja Erkiccsel és Eva Liseccel együtt kosarazik a szlovén válogatottban.

Pirsic érkezésével egy kicsit megváltozik a KSC Szekszárd játéka – árulta el a születésnapját szerdán ünneplő Szabó Noémi. A szakmai igazgató hozzátette, hogy szerkezetileg is másképpen fognak kinézni, és az is biztos, hogy első bajnokijukon, január 7-én néhány újdonsággal is igyekeznek meglepni a PEAC-ot.

A szekszárdiak december 27-én kezdték el a munkát, és két edzőmeccsel is megpróbálnak minél jobban ráhangolódni az éllovas elleni rangadóra. Nagyon készülnek Theodoreán Alexandráék, akik vissza szeretnének vágni a baranyaiaknak a bajnokság őszi nyitókörében elszenvedett 72–70-es vereségért. Szombaton 15 órától Budapesten a Vasassal mérkőznek, január 4-én, szerdán pedig a PINKK lesz az ellenfelük (a kezdési időpontról még nincs információ).

Ami a keretet illeti, mindenki ott van a fedélzeten és ami a legfontosabb: mindenki egészséges is. Így mindkét fiatal tehetség, a BEAC-Újbuda elleni zárómeccset kihagyó Studer Ágnes és az év utolsó bajnokiját beinjekciózva vállaló Gereben Lívia is százszázalékos munkát végez.

Djokics Zseljko szerdán már összeismerkedhetett a 197 centis Sandra Pirsiccsel

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.