Nahát!

Tolnai Nepujsag - - MEGYEI KÖRKÉP - Hanol Erzsébet erzsebet.hanol@mediaworks.hu

Akövetkező esztendőre sem kell hiányolnunk Nostradamus jóslatait. A XVI. században élt orvos, csillagász, látnok hívei az előttünk álló évre is elékészítették az évszázadokkal ez előtti jövendölések értelmezéseit, és nem sok jóval kecsegtetnek 2017-re.

E szerint Kína gazdasági térhódítása tovább fog erősödni, míg Olaszországban a növekvő pénzügyi nehézségek miatt emelkedni fog a munkanélküliségi arány és meginog a jelenlegi vezetők széke, az Amerikai Egyesült Államok pedig irányíthatatlanná válik Donald Trump elnöksége alatt. A pozitív fejlemények közé tartozik, hogy arra is születtek következtetések, miszerint Oroszország és Ukrajna békét köt egymással az USA és az Európai Unió támogatásával. Teszem hozzá: nahát! Ám hiába a békepaktum, Putyin lesz a felelős a harmadik világháború kirobbanásáért. De még mielőtt igazán eldurvulhatna a helyzet, földönkívüliek érkeznek a bolygóra. Mindeközben a latin-amerikai országokban politikai okokból zavargások alakulnak ki. Ismételten: nahát! De van olyan prófécia is, amely a globális felmelegedésre utal, és olyan is, amely a technológiai fejlődésre, a számítástechnika további térnyerésére. Megint csak: nahát!

Meglátjuk, mindebből mi sül ki. De a baljós jövendölések ellenére inkább mindenkinek olyan évet kívánok, amilyent eltervezett magának.

Mielőtt igazán eldurvulna a helyzet, földönkívüliek érkeznek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.